Gesturi ale fumatului

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.81

nivel: Facultate

Fumatorii de pipa parcurg un intreg ritual: isi curata pipa, o lovesc de un obiect tare, o umplu cu tutun, o aprind si din cand in cand aranjeaza tutunul, pufaie -- toate acestea constituind o calc foarte utila pentru scaderea tensiunii atunci cand se afla sub presiune. Cercetarile efectuate in domeniul activitatii comerciale au aratat ca cei care fumeaza din pipa se hotarasc, de regula, intr-un t[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Gesturi ale fumatului

Fumatorii de pipa parcurg un intreg ritual: isi curata pipa, o lovesc de un obiect tare, o umplu cu tutun, o aprind si din cand in cand aranjeaza tutunul, pufaie -- toate acestea constituind o calc foarte utila pentru scaderea tensiunii atunci cand se afla sub presiune. Cercetarile efectuate in domeniul activitatii comerciale au aratat ca cei care fumeaza din pipa se hotarasc, de regula, intr-un timp mai lung sa cumpere decat fumatorii de tigarete sau nefumatorii, iar ritualul pipei are loc de cele mai multe ori in momentele tensionate ale negocierilor.

Se parc ca fumatorii de pipa sunt oameni care amana bucuros luarea unei decizii si fac aceasta intr-o maniera modesta si acceptabila din punct de vedere social. Daca vrem ca un fumator de pipa sa ia rapid o hotarare, sa-i ascundem pipa inaintea negocierilor. Fumatorii de tigarete Ca si fumatul din pipa, si fumatul tigaretei reprezinta o incercare de eliminare a tensiunii interioare si face posibila tragerea de timp, desi fumatorul de tigarete ajunge de regula mai repede la luarea unei decizii decat fumatorul de pipa. De fapt, fumatorul de pipa este si el un fumator de tigarete care arc nevoie de o tragere mai indelungata de timp pentru a lua o decizie, decat i-ar permite tigarile sale.

Ritualul tigaretei cuprinde diferite miscari, cum sunt batutul usor al tigaretei de ceva, rasucirea ei, batutul scrumului, aducerea ci la gura si alte minigesturi, indicand, toate, ca individul a acumulat mai multa tensiune decat de obicei.Un semnal specific ne va arata daca persoana respectiva are o atitudine pozitiva sau negativa fata de imprejurarile dale -- directia in care scoale fumul, in sus
Limbajul trupului

sau in jos. Un om hotarat, sigur pe el, care se considera superior, va sufla fumul, de regula, in sus. Si invers, o persoana cu o structura mentala negativa, ascunsa sau suspicioasa, va sufla fumul, de obicei, in jos. Daca cineva scoate fumul in jos din coltul gurii, gestul indica o atitudine si mai negativa si ascunsa. Nu luam in considerare, desigur, cazul cand cineva sufla fumul in sus pentru a-i menaja pe cei din jur.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.