Gestiunea investitiilor financiare - evaluarea valorilor mobiliare

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.88

nivel: Liceu

Deoarece capitalul social al unei societati trebuie subscris de mai multe persoane - caz in care o persoana nu este asociat unic - el este divizat in fractiuni egale.
Actiunea da dreptul posesorului ei ca la sfarsitul anului financiar (dupa depunerea bilantului), la primirea unei cote parti din profitul societatii, cota parte nimita dividend, si fac obiectul tranzactilor pe piata secundar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Gestiunea investitiilor financiare - evaluarea valorilor mobiliare

Deoarece capitalul social al unei societati trebuie subscris de mai multe persoane - caz in care o persoana nu este asociat unic - el este divizat in fractiuni egale.
Actiunea da dreptul posesorului ei ca la sfarsitul anului financiar (dupa depunerea bilantului), la primirea unei cote parti din profitul societatii, cota parte nimita dividend, si fac obiectul tranzactilor pe piata secundara de capital.

Dupa drepturile pe care le genereaza si dupa forma de prezentare actiunile pot fi grupate astfel:
1. Grupate dupa drepturile pe care le genereaza:
• Actiuni comune - care nu promit un anumit dividend actionarului
• Actiuni preferentiale - care promit un dividend fix actionarului. Acesti actionari nu au drept de vot in afara cazului cand a fost dispus altfel prin contractul preferential.

2. Grupate dupa forma de prezentare:
• Actiuni nominative, care au inscris numele detinatoruli si pot fi transmise unei alte persoane numai prin transcrierea tranzactiei intr-un registru la societatea emitenta.
• Actiunile la purtator, nu poarta nici un nume si pot fi instrainate fara nici o formalitate.

Actionarii reali sau potentiali evalueaza actiunile pe baza potentialului acestora de a genera fluxuri de numerar. Deoarece investitia in astfel de titluri de valoare implica o angajare de fonduri (plata acestora la achizitionare) investitorii evalueaza un activ financiar la nivelul la care sa asigure acestora ratele de venit solicitate. Valoarea unui activ financiar de natura actiunilor este data de valoarea prezenta a fluxurilor de venit viitoare generate de acesta, actualizata la rata de venit solicitata de investitor ( costul de oportunitate). OBS: Aceasta valoare calculata este diferita de valoarea contabila, care este o valoare statica si care nu intereseaza pe investitor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.