Gestiunea clientilor cu ajutorul unei baze de date

5x puncte

categorie: Contabilitate

nota: 10.00

nivel: Facultate

Binenteles ca tot ce tine de o societate este important si anume productia, prezentarea, desfacerea, ofertele speciale si tehnologia cat mai avansata, insa toate acestea au rost doar atunci cand exista un cumparator sau consumator, un beneficiar , cu alte cuvinte - un client.

Pe langa teoria legata de clienti , studiul si necesitatea acestora imi propun sa realizez si sa analizez o[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Gestiunea clientilor cu ajutorul unei baze de date

Binenteles ca tot ce tine de o societate este important si anume productia, prezentarea, desfacerea, ofertele speciale si tehnologia cat mai avansata, insa toate acestea au rost doar atunci cand exista un cumparator sau consumator, un beneficiar , cu alte cuvinte - un client.

Pe langa teoria legata de clienti , studiul si necesitatea acestora imi propun sa realizez si sa analizez o baza de date a unei societati comerciale structurata in asa fel incat sa ofere cat mai multe informatii despre clientii societatii. Aceste informatii sunt benefice pentru societate si ca urmare pot aduce beneficii clientilor prin analiza datelor si implicit a informatiilor legate de fiecare client in parte.

Lucrarea de fata este structurata pe doua capitole si anume: cap I - Clientii si gestionarea clientilor; cap II - Baze de date pentru gestionarea clientilor, fiecare capitol cu subcapitole aferente si un studiu de caz al societatii comerciale "ALFA", plus anexe.

La o prima analiza mentala a cuvantului aEUR¹client' ne vine in gand cumparator. Insa, pentru ca o societate sa ajunga sa aiba o baza de date despre clienti trebuie ca aceasta sa stie cum sa-i castige si sa-i pastreze, ceea ce nu este deloc usor si presupune multa munca din partea ofertantului de produse sau servicii.

Intr-o economie de piata prospera doar cei ce stiu sa atraga clienti noi, sa-i pastreze si sa-i faca sa cumpere mai mult. Odata devenit client, persoana sau societatea respectiva trebuie tratata cu grija si respect pentru a nu o pierde.Este mult mai usor sa pierzi un client decat sa atragi altul. Pe langa fiecare client pierdut ca urmare a nesatisfacerii acestuia, se mai pierde un numar considerabil de posibili clienti care vin in contact cu acesta si aud de nemultumirile sale in ceea ce priveste societatea comerciala in discutie.Toate aceste probleme legate de clienti si legatura lor directa si de neinlocuit cu societatile comerciale, alaturi de baza de date aferenta clientilor unei societati vor fi discutate in prezenta lucrare.

Pentru orice societate clientul este intotdeauna prioritatea numarul 1.Fara clienti societatea nu poate exista. Acesta este motivul pentru care clientii trebuie aEUR¹manipulati'cu atentie si luati in calcul in cazul oricarei modificari in ceea ce priveste societatea. Astfel de schimbari ar putea fi: in cazul diversificarii gamei de produse sau modificarii acesteia, scoaterii de pe piata a unui produs existent, introducerea pe piata a unui produs nou, schimbarea amplasamentului societatii, etc.Pentru a-si cunoaste bine clientii o societate comerciala trebuie sa dispuna de o baza de date cat mai ampla astfel incat gestionarea acestora sa fie bine pusa la punct, iar datele importante sa poata fi accesate la orice ora de utilizatorii autorizati.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Contabilitate

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.