Gestiunea abonatilor TV

1x punct

categorie: Management

nota: 9.90

nivel: Facultate

Pentru a optimiza cautarea si selectarea anumitor inregistrari s-a folosit legarea in relatie. Astfel baza parinte este PLATA.dbf si cea copil este DATELE.dbf. Cand pointerul se pozitioneaza pe o inregistrare din baza PLATA.dbf , automat se va pozitiona si in baza DATELE.dbf pe inregistrarea care are acelasi numar de contract.

Dupa ce se ruleaza programul se afiseaza o fereastra pri[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Gestiunea abonatilor TV

Pentru a optimiza cautarea si selectarea anumitor inregistrari s-a folosit legarea in relatie. Astfel baza parinte este PLATA.dbf si cea copil este DATELE.dbf. Cand pointerul se pozitioneaza pe o inregistrare din baza PLATA.dbf , automat se va pozitiona si in baza DATELE.dbf pe inregistrarea care are acelasi numar de contract.

Dupa ce se ruleaza programul se afiseaza o fereastra principala ce contine meniul principal care datorita optiunilor pe care le afiseaza utilizatorul poate efectua urmatoarele operatii: adaugare de nou contract, adaugare persoana, adaugare chitanta, modificare persoana, modificare chitanta, stergere chitanta, stergere persoana, precum si lista abonatilor, infomatii persoane, cautarea persoanelor si printarea acestora.Fiecare dintre optiunile de mai sus vor apela cate o procedura. Fiecare procedura ce corespunde unei optiuni din meniul principal este prezentata in continuare.

a)La selectarea meniului LUCRU se va afisa un meniu vertical cu optiunile :
Op1: ADAUGA - care la randul ei are optiunile :CONTRACT NOU - optiune ce permite utilizatorului prin intermediul unei ferestre de dialog sa indroduca datele despre persoana ce va urma sa aiba contract cu firma de TELEVIZIUNE. In fereastra se afiseaza componentele vizuale ce permit introducerea in baza de date DATELE.dbf a urmatoarelor informatii: numar contract, adresa, numele, prenumele, telefon.

Astfel se va tine evidenta tuturor persoaneleor ce sunt abonate.
CHITANTA - Se afiseaza o fereastra ce permite utiizatorului sa introduca datele necesare platii pe o luna a abonamentului. Datele citite se trec in baza de date PLATA.dbf.Pentru a optimiza cautarea unei persoane se folosesc doua motoare de cautare. Se cauta dupa numarul contractului sau dupa un cuvant cheie reprezentand numele abonatului.

OP2: MODIFICARE - Optiune ce afiseaza doua optiuni ce apartin unui meniu vertical.PERSOANA - Se afiseaza o fereastra tip BROWSE in care se pot modifica datele despre persoane.
CHITANTA - Se afiseaza o fereastra tip BROWSE in care se pot modifica datele despre chitantele introduse anterior.

OP3: STERGERE - Optiune ce permite stergerea chitantelor
sau a persoanelor ce au renuntat la contract.PERSOANE - Se afiseaza o fereastra in care se pot introduce diferite date astfel incat aceasta sa poata fi gasita in baza de date. Prin urmare persoana gasita se va sterge definitiv din baza de date precum si toate chitantele ce apartin acestei persoane. O alta optiune din aceasta fereastra este reprezentata de butonul CAUTA cu ajutorul caruia se pot cauta mai rapid persoanele.CHITANTA - Se afiseaza o fereastra in care utilizatorul pe baza datelor introduse poate sterge o chitanta. De asemeni se poate cauta persona a carui chitanta se doreste a fi stearsa.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.