Gestiune hoteliera si de restaurant

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

Exista insa, unitati de cazare amplasate in special in statiunile turistice, care nu se inscriu in aceste coordonate generale, si care se constituie drept motivatie principala a calatoriei, motivatie asociata de cele mai multe ori cu o experienta anterioara ce se doreste reinnoita. Dar, in mod frecvent, solicitarea unui serviciu de cazare depinde de consumul unui produs turistic mai larg, in cadru[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Gestiune hoteliera si de restaurant

Exista insa, unitati de cazare amplasate in special in statiunile turistice, care nu se inscriu in aceste coordonate generale, si care se constituie drept motivatie principala a calatoriei, motivatie asociata de cele mai multe ori cu o experienta anterioara ce se doreste reinnoita. Dar, in mod frecvent, solicitarea unui serviciu de cazare depinde de consumul unui produs turistic mai larg, in cadrul unei statiuni sau localitati.

Cazarea reprezinta o componenta necesara a dezvoltarii turismului, iar calitatea si diversitatea serviciilor de cazare oferite influenteaza tipul de vizitatori ai unei localitati. Putem identifica situatii in care cazarea este considerata o parte integranta a infrastructurii turistice, in lipsa careia turistii nu vor vizita localitatea respectiva. Sectorul cazarii are o pozitie dominanta in cadrul industriei turismului.

Pe langa incasarile generate in mod direct, acest sector asigura, pe plan mondial, milioane de locuri de munca, carora li se adauga alte sute de mii de locuri de munca de suport, respectiv arhitecti, constructori, furnizori, consultati etc. Nici un alt sector al industriei turismului nu are, prin natura sa, un caracter atat de international precum industria hoteliera. Lanturile hoteliere nord-americane se regasesc in intreaga lume.Lanturile hoteliere europene si asiatice s-au extins si gestioneaza numeroase hoteluri in afara granitelor nationale.

OBIECTIVE Obiectivuleste o anumita stare pe care ne-o imaginam in viitor si pe care tindem sa o atingem prin actiunile noastre. Diferenta intre un obiectiv si o simpla dorinta este data de prezenta sau absenta actiunilor care sa ne apropie de acel scop final. De ce avem nevoie de obiective? 1.Pentru o gandire de zi cu zi mai productiva - obiectivul este ca o lumina calauzitoare. Fara un obiectiv, mintea noastra tinde sa funtioneze haotic. Este ca un motor care merge in gol ore si zile in sir.

Prezenta unui obiectiv in schimb ne orienteaza gandirea spre acel scop final unic si bine definit si ne face sa ne miscam cu toate panzele sus spre rezultatul dorit, chiar si atunci cand aparent nu facem nimic. 2.Pentru a identifica si a exploata oportunitati - e foarte interesant cum, datorita unui obiectiv bine definit, lucruri aparent neutre care se intampla in jurul nostru, brusc capata sens, se leaga intre ele si ne ajuta sa ne miscam inainte. Este precum spunea Paulo Coelho "cand iti doresti ceva cu adevarat, tot universul conspira pentru indeplinirea visului tau".

Ceea ce spune scriitorul este partial adevarat pentru ca nu exista vreo abracadabra care intra in actiune atunci cand vine dorinta puternica; ci este vorba de chiar subconstientul nostru care incepe sa observe lucruri si sa faca conexiuni pe care in mod normal nu le-am face cu mintea constienta. De aceea anumite fapte si oameni care altfel ar trece pe langa noi neobservate, brusc se aliniaza cu obiectivul si isi gasesc loc in tabloul general. 3.Pentru ca definesc prioritati - de fiecare data cand am mai multe lucruri de facut decat sunt in stare fizic sa fac imi amintesc de obiectivele mele.

Si atunci, toate treburile pe care le am in fata si care ma ingrozesc, daca sunt privite in lumina obiectivelor, brusc se aliniaza foarte clar in doua categorii: cele care ma ajuta sa-mi ating obiectivele si cele care nu ma imping inainte spre obiective. In acest fel am raspunsuri rapide la eterna intrebare "ma ocup de lucruri urgente sau de cele importante?".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.