Gestionarea resursei umane in shipping

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.69

nivel: Facultate

In domeniul transporturilor maritime intervin navele, care reprezinta niste unitati de productie complexe. Acestea trebuie sa respecte, pe linga legislatia nationala, reguli si regulamente internationale. Organismul international specializat, cu reprezentanti din toate statele lumii este Organizatia Maritima Internationala (I.M.O). Conducerea navelor a necesitat o serie de reguli generale care au [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Gestionarea resursei umane in shipping

In domeniul transporturilor maritime intervin navele, care reprezinta niste unitati de productie complexe. Acestea trebuie sa respecte, pe linga legislatia nationala, reguli si regulamente internationale. Organismul international specializat, cu reprezentanti din toate statele lumii este Organizatia Maritima Internationala (I.M.O). Conducerea navelor a necesitat o serie de reguli generale care au fost elaborate ca si un cod de conducere numit Cod ISM.

6.3 Managementul sigurantei (ISM) Codul ISM este un standard international in transporturile maritime care obliga la implementarea unui sistem al managementului sigurantei (SMS) in vederea operarii in siguranta a navei si pentru prevenirea poluarii mediului (marin).
Vom aborda in continuare continutul Codului International pentru managementul sigurantei (ISM Code) care cuprinde:I.Conventia Internationala din 1974 pentru ocrotirea vietii omenesti pe mare (International Convention for the Safety of life at sea, 1994) -

capitolul IX "Managementul pentru exploatare in siguranta a navelor."
II.Codul International de Management pentru exploatarea in siguranta a navelor si prevenirea poluarii - rezolutia I.M.O A 741 (18).
III.Linii directoare privind punerea in aplicare de catre administratii a codului international de management al sigurantei exploatarea in siguranta a navelor si prevenirea poluarii - rezolutia I.M.O A 788 (19).

Din continutului primului document se desprind urmatoarele observatii pe care le consideram relevante pentru lucrarea noastra:Deoarece Conventia internationala pentru ocrotirea vietii umane pe mare din 1974 nu s-a dovedit a fi eficienta avandu-se in vedere numarul mare de accidente si incidente navale, a fost adaugat in urma rezolutiei 1 a Conferintei Guvernelor contractante la aceasta conventie adoptata la 24 Mai 1994 un nou Capitol (IX ) intitulat "Managementul pentru exploatare in siguranta a navelor."Acest capitol se aplica navelor indiferent de data lor de constructie, dupa cum urmeaza:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.