Gestionarea fisierelor cu ajutorul programului Explorer

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Facultate

Daca sunteti familiarizat cu sistemul MS-DOS de organizare a fisierelor, un dosar este analogul unui director, iar un dosar dintr-un alt dosar este analog unui subdirector dintr-un director. Daca va place sa le luati in consideratie ierarhic, puteti continua vizualizarea organizarii fisierelor dumneavoastra, in acelasi mod in care ati facut-o in sistemul de operare DOS si in versiunile anterioare [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Gestionarea fisierelor cu ajutorul programului Explorer

Daca sunteti familiarizat cu sistemul MS-DOS de organizare a fisierelor, un dosar este analogul unui director, iar un dosar dintr-un alt dosar este analog unui subdirector dintr-un director. Daca va place sa le luati in consideratie ierarhic, puteti continua vizualizarea organizarii fisierelor dumneavoastra, in acelasi mod in care ati facut-o in sistemul de operare DOS si in versiunile anterioare ale sistemului Windows. Singura diferenta este faptul ca in loc sa aveti directoare si subdirectoare, dispuneti de dosare si de dosare in cadrul altora. Si, asa cum veti constata in sectiunea urmatoare, utilizand Exploratorul puteti trece in revista aranjarea ierarhica a dosarelor.

Utilizarea programului Explorer pentru afisarea fisierelor si a dosarelor
Windows contine un instrument nou, programul Windows Explorer, pe care il puteti utiliza pentru a vedea cum sunt organizate fisierele si dosarele de pe calculatorul dumneavoastra. Puteti trece in revista aranjarea ierarhica a dosarelor si puteti privi in fiecare, pentru a vedea fisierele stocate in ele. De asemenea, puteti utiliza Exploratorul la reorganizarea si gestionarea fisierelor si a dosarelor. Puteti crea noi dosare;

puteti copia si muta fisierele dintr-un dosar in altul, pe un floppy disc sau pe un alt calculator (daca sunteti intr-o retea); puteti redenumi si sterge fisierele si dosarele; puteti executa alte activitati de gestionare a fisierelor.
Panoul din stanga prezinta o imagine ierarhizata a organizarii dosarelor de pe calculatorul dumneavoastra. In partea de sus a acestei structuri ierarhice se gaseste pictograma Desktop (suprafata de lucru). Imediat sub pictograma Desktop se gaseste dosarul My Computer.

Sub dosarul My Computer se gasesc insirate toate resursele calculatorului dumneavoastra. Acestea include unitatile de floppy (reprezentate de pictograma unei unitati de floppy disc) si hard discurile locale (reprezentate de pictograma unei unitati de hard disc). In functie de resursele calculatorului dumneavoastra, s-ar putea sa vedeti alte dosare afisate imediat sub dosarul My Computer. De exemplu, daca aveti instalata pe calculator o unitate CD-ROM, il veti vedea pictograma sub dosarul My Computer.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.