Germania

1x punct

categorie: Geografie

nota: 9.80

nivel: Facultate

Limba oficiala este germana, religia protestanta si catolica, avand o populatie numeroasa de 81,3 mil de locuitori, situandu-se pe locul II in Europa, dupa Rusia. Populatia nu este repartizata uniform, fiind mai numeroasa de-a lungul fluviilor si a estuarelor. Dezvolatarea rapida a industriei a avut ca rezultat migrarea poulatiei rurale la orase, astfel incat azi, 84% din total reprezinta populati[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Germania

Limba oficiala este germana, religia protestanta si catolica, avand o populatie numeroasa de 81,3 mil de locuitori, situandu-se pe locul II in Europa, dupa Rusia. Populatia nu este repartizata uniform, fiind mai numeroasa de-a lungul fluviilor si a estuarelor. Dezvolatarea rapida a industriei a avut ca rezultat migrarea poulatiei rurale la orase, astfel incat azi, 84% din total reprezinta populatia urbana.

Economia Germaniei este una dintre cele mai dezvoltate si solide din lume -este a treia din lume ca marime, dupa Statele Unite si Japonia
-este a cincea din lume in ceea ce priveste puterea de cumparare si prima din Uniunea Europeana
-este a doua producatoare europeana de energie electrica obtinuta mai ales in termocentrale si atomocentrale dupa Rusia.

-s-a dezvoltat pe baza unor resurse de subsol foarte importante : carbuni (lignit-locul I pe glob- si huila), sare, minereu de fier- si pe baza combustibililor si materiilor prime importate;produce cantitati uriase de otel, cupru si aluminiu (locul V in lume) ;face parte din 'grupul celor 6' alaturi de S.U.A.,Japonia,Franta,Italia si Marea Britanie devenit 'grupul celor 7'dupa includerea Canadei.

In topul celor mai mari 500 de companii din lume listate la bursa, organizate in functie de veniturile companiilor, exista 37 de companii cu sediul in Germania. In 2007 cele mai mari dintre acestea erau Daimler, Volkswagen, Allianz, Siemens, Deutsche Bank E.ON, Deutsche Post, Deutsche Telekom, Metro Cash & Carry, si BASF.Printre companiile cu cei mai multi angajati se numara Deutsche Post, Robert Bosch GmbH, si Edeka . Companii si in acelasi timp marci de produse germane renumite pe tot globul sunt Adidas, Audi, BMW, Mercedes Benz, Nivea, Porsche, SAP, Volkswagen si multe altele .

Face parte din organizatii internationale importante precum Consiliul Europei (1951), OCDE, Uniunea Vest-Europeana (1954), NATO (1955), Uniunea Europeana (1957), ONU (1973), OSCE si din zona euro Germania detine relatii diplomatice cu 129 de state si este membru al ONU, UNESCO si a altor 85 de organizatii internationale guvernamentale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.