Germania

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.39

nivel: Gimnaziu

Facă-se voia Ta sînt cuvinte care au un înțeles mai simplu. Supunerea voinței individuale față de voința lui Dumnezeu este o consecință firească a cuvintelor anterioare și totodată o necesitate. Dacă rugătorul nu a reușit să se transfigureze pe deplin ca urmare a parcurgerii pașilor de pînă acum, este necesar ca el să-și exprime intenția de a accepta ordinea superioară a lumii și de a se supune cu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Germania

Facă-se voia Ta sînt cuvinte care au un înțeles mai simplu. Supunerea voinței individuale față de voința lui Dumnezeu este o consecință firească a cuvintelor anterioare și totodată o necesitate. Dacă rugătorul nu a reușit să se transfigureze pe deplin ca urmare a parcurgerii pașilor de pînă acum, este necesar ca el să-și exprime intenția de a accepta ordinea superioară a lumii și de a se supune cu multă smerenie Voinței lui Dumnezeu.

Cuvintele precum în Cer așa și pe Pămînt exprimă starea de unitate a lumii care s-a recreat acum în conștiința celui care se roagă. Unificarea Cerului și a Pămîntului într-o singură priză de conștiință, acceptînd și imanența și transcendența, este rezultatul comuniunii totale dintre om și Dumnezeu Tatăl. Abia acum s-a stabilit o legătură perfectă între ceea ce este jos și ceea ce este sus. Mai întîi rugătorul este invitat să se înalțe la Ceruri, apoi să-l simtă pe Dumnezeu în lume, iar în final să conștientizeze unitatea organică între cele două aspecte ale Dumnezeirii.

Deci, prima parte a rugăciunii are darul de a induce în sufletul celui care se roagă o stare vibratorie foarte "înaltă". De asemenea, cuvintele din prima parte a rugăciunii au puterea de a remodela substanța mentală astfel încît să reflecte cele mai nobile și tainice aspecte ale dumnezeirii. Dintr-un alt punct de vedere, prima parte a rugăciunii sugerează faptul că dacă omul se va strădui să urmeze căile Domnului, toate cele lumești sau necesare trupului, vor veni de la sine.

Dacă omul se va strădui să fie tot timpul în comuniune cu Dumnezeu, să se înnobileze sufletește și să fie preocupat doar de desăvîrșirea spirituală, atunci viața sa lumească se va armoniza de la sine. A-L pune pe Dumnezeu pe primul loc în preocupările noastre este înainte de toate o necesitate și oricine se roagă trebuie să înțeleagă acest lucru în profunzimea lui și de aceea rugăciunea Tatăl nostru începe cu cele necesare acestei înțelegeri.

Partea a doua a rugăciunii, cea care conține cererile propriu-zise, începe cu împlinirea unei nevoințe de bază și anume aceea de a ne hrăni. Pîinea noastră cea de toate zilele este următorul vers al rugăciunii. Prin aceste cuvinte Iisus face trimitere la orice fel de hrană. Să nu uităm că atunci cînd a vorbit despre trupul lui a folosit ca simbol tot pîinea. Cunoștințele, sentimentele sînt hrană pentru minte și suflet.

Să nu credeți că un tip de hrană este mai bun decît altul, că hrana sufletească este mai bună decît hrana corpului. Toate se leagă între ele și trebuie armonizate firesc. Un anumit tip de hrană fizică împiedică sufletul să vibreze intens la emoțiile superioare, iar mintea poate fi încețoșată din cauza ei. Și invers, o stare de tristețe face ca digestia să fie parțială și astfel apar foarte multe toxine la nivelul corpului, iar mintea va avea numai gînduri sumbre.
Dă-ne-o nouă astăzi.

Aici există mai multe variante în funcție de traducători. Unii spun pîinea noastră ce întru ființă. Alții spun pîinea noastră cea de toate zilele/dă-ne-o nouă astăzi și nedespărțită. În esență este vorba despre faptul că trebuie să ne gîndim la toate tipurile de hrană și să privim ființa noastră în unitatea ei structurală corp-minte-suflet și spirit și la toate tipurile de hrană, pentru fiecare componentă în parte.
Deci, primele cereri se referă totuși la ceea ce numim corpul material al omului.

A doua cerere se referă mai mult la corpul afectiv-emoțional, iar a treia la corpul mental.
Dacă ne-am lămurit că avem nevoie în principal de trei tipuri de hrană - pentru trup, minte și suflet, înseamnă că putem merge mai departe. Și iartă greșelile noastre precum și noi iertăm greșelile greșiților noștri. Cu toate că este o afirmație foarte limpede, există probleme serioase în înțelegerea ei. În general, oamenii cer îndurare pentru orice greșeală a lor și cer să fie pedepsite greșelile celorlalți, mai ales dacă au fost atinși direct de către acestea. Omul superior iartă greșelile celorlalți și cere să fie pedepsit aspru pentru greșelile proprii.

În Noul Testament mai există încă o povestire care vine să sublinieze același lucru, ceea ce înseamnă că iertarea greșelilor celorlalți este o chestiune foarte importantă. Unii au scris cărți întregi numai despre iertare. Acum văd că au apărut și emisiuni de televiziune în care se urmărește exersarea aceleiași calități nobile - puterea de a ierta. Ca să poată ierta, omul trebuie să aibă o înțelegere superioară, să fie cît mai puțin egoist, și să dețină un control perfect asupra Eului. Pentru a avea aceste calități trebuie să fie preocupat cu adevărat de îndumnezeire, altfel va exista tot timpul o limită de la care nu va mai accepta să ierte.

Mulți oameni spun că au puterea de a ierta, dar „să nu se depășească o anumită limită". Atît timp cît anumite greșeli ale celorlalți nu ne afectează prea mult egoul, sîntem iertători, mai ales că asta "cade bine" la imaginea personală. De cîte ori să-l iert pe cel care-mi greșește? De șapte ori? - îl întreabă sfîntul apostol Petru pe Iisus. De șaptezeci de ori cîte șapte - îi răspunde Iisus sugerînd că iertarea nu trebuie să cunoască limite.

Dacă Dumnezeu este pe locul întîi în viața unui om atunci el înțelege că numai Dumnezeu poate ierta. Adică puterea de a ierta vine tot de la El, dar ca să o poți primi trebuie să-ți deschizi sufletul și asta se poate face numai iertînd tu însuți.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.