George Bacovia - Universul poetic

3x puncte

categorie: Romana

nota: 10.00

nivel: Liceu

Bacovia este creatorul unui univers obsesional, este poetul suferintei absolute: el surprinde in versurile sale singuratatea tragica a omului, prizonier fara scapare, intr-un univers strain si ostil. In acest sens criticul Petroveanu considera ca Bacovia este singurul poet, care a coborat in Infern. El il introducea pe Bacovia in familia existentialistilor, a tragicilor moderni, ca Camus, Kafka, S[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: George Bacovia - Universul poetic

Bacovia este creatorul unui univers obsesional, este poetul suferintei absolute: el surprinde in versurile sale singuratatea tragica a omului, prizonier fara scapare, intr-un univers strain si ostil. In acest sens criticul Petroveanu considera ca Bacovia este singurul poet, care a coborat in Infern. El il introducea pe Bacovia in familia existentialistilor, a tragicilor moderni, ca Camus, Kafka, Sartre.
In versurile sale Bacovia surprinde criza sufleteasca si biologica a omului.

Bacovia este un antisentimental, care refuza mereu poezia-confesiune, marturisirea directa a sentimentelor, apeland la simboluri si la un limbaj poetic intrerupt, sincopat, care reda cel mai bine plansetul, vaietul, nevroza, isteria. Boema lui Bacovia este tragica, alcatuita din cimitiri, cazarme, abatori, targ provincial, parcuri pustii. Acest univers este populat de betivi, nebuni, femei isterizate. Universul si oamenii stau sub semnul anormalului, al suferintei si al mortii:

Lumea toata pare un mormant
Viata e o melodie funerara
Toate marile teme ale liricii sunt tratate de Bacovia polemic.
Natura:Bacovia nu retine din natura aspectele frumoase, senine, armoniase. In versurile sale exista o corespondenta in maniera simbolista intre starea sufleteasca deprimata a poetului si mediul natural. Aceste poezii ilustreaza categoria de antipastel.
Bacovia retine mai ales peisaje de toamna, devastate de ploaie, vant, cu crengi uscate, parcuri pustii, care sugereaza cel mai bine tristetea, singuratatea, monotonia:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.