Georg Friedrich Handel

3x puncte

categorie: Muzica

nota: 9.83

nivel: Liceu

Bach si Haendel gandeau in contrapunct la fel de firesc si de inevitabil cum respirau. Haendel a folosit un gen de contrapunct mai liber, mai departe de litera cartii si l-a folosit numai ca instrument pentru obtinerea anumitor efecte.Melodia (vocala sau instrumentala), armonia, polifonia si dinamica lui Haendel sunt cele specifice Barocului. Melodia este spontana, echilibrata si bogata in accente[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Georg Friedrich Handel

Bach si Haendel gandeau in contrapunct la fel de firesc si de inevitabil cum respirau. Haendel a folosit un gen de contrapunct mai liber, mai departe de litera cartii si l-a folosit numai ca instrument pentru obtinerea anumitor efecte.Melodia (vocala sau instrumentala), armonia, polifonia si dinamica lui Haendel sunt cele specifice Barocului. Melodia este spontana, echilibrata si bogata in accente si frumuseti expresive extraordinare.

Principiile armoniei sunt tonal - functionale, iar maiestria polifonica o demonstreaza in fugi, passacaglii, ciaccone si variatiuni contrapunctice.Handel este creatorul oratoriului grandios, in care intrebuintand toate cuceririle infaptuite in domeniul muzical pana la el, reuseste sa se descatuseze de schemele operei italiene si sa dea libertate totala impulsului sau creator.

Opera lui Handel poarta marca personalitatii sale, el compunand in toate genurile epocii: piese concertante, arii 'da capo' italiene, uverturi si dansuri franceze, fugi germane, contrapunct anglican, toate, in maniera proprie. Metodele sale de compozitie, sunt influentate de arta improvizatiei.Pe langa motete, cantate, opera lirica si opera seria, oratoriile ocupa un loc insemnat in creatia sa.

Ca structura, oratoriul, (la fel ca opera), se compune dintr-o introducere orchestrala, uvertura sau simfonie, recitative, arii, ansambluri vocale (duete, tertete, cvartete) si coruri, acompaniate la cembalo sau de catre orchestra. Predomina in alcatuirea sa, recitativul si aria, aria urmand de regula recitativul. G.F.Handel adopta in oratoriile sale structura tripartita, numindu-si sectiunile, acte ( Judas Macabeul,Samson) si parti( Messias ).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Muzica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.