Geografia turismului international

7x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Liceu

Industria turistica a fiecarei tari s-a format pe baza unei motivatii proprii. Motivatiile nu sunt statice, ele se modifica continuu, sub influenta unor factori endogeni (tin de individ) si factori exogeni. Ei tin de moda, publicitate. In acest fel, noile motivatii vor crea o noua categorie a cererii turistice care nu va putea fi satisfacuta decat de destinatiile turistice care ofera cele mai atra[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Geografia turismului international

Industria turistica a fiecarei tari s-a format pe baza unei motivatii proprii. Motivatiile nu sunt statice, ele se modifica continuu, sub influenta unor factori endogeni (tin de individ) si factori exogeni. Ei tin de moda, publicitate. In acest fel, noile motivatii vor crea o noua categorie a cererii turistice care nu va putea fi satisfacuta decat de destinatiile turistice care ofera cele mai atractive conditii de consum. De aceea, turismul e intr-o continua innoire, perpetua mobilitate, atat spatiala cat si structurala.

Dupa datele OMT, cca 70% din totalul sosirilor TI (STI) sunt motivate de factorul vacanta (loisir), 17% de turismul de afaceri, iar restul sunt generate de motivatii religioase, culturale, familiale, sportive.
Factorul economic-social influenteaza motivatia turistica prin veniturile realizate (500$- pragul) si de timpul liber. Daca mult timp turismul international a fost apanajul claselor sociale cu veinituri ridicate, in paralel cu cresterea veniturilor si a timpului liber, in prezent asistam la o democratizare a turismului, iar ca motiv a deplasarilor mai apare satisfactia - ca un nou stimul cu o importanta crescanda in cercul TI.

Satisfactia decurge din nationalitatea individului, e mai greu de cuantificat, se poate manifesta ca atractie pentru natura, nostalgie pentru trecut, curiozitate, comunicare. In prezent gusturile consumatorilor au devenit mai complexe, mai satisfacute, cultivate.
CEREREA TURISTICA In general aria de origine a turistilor e legata de tarile cu un inalt nivel de dezvoltare, iar in cadrul acestora, de regiunile urbanizate, industrializate. Acela se acumuleaza un necesar de recreere mare, care determina populatia in mod practic si.

Intensitatea cererii turistice poate fi cuantificata cu ajutorul unor industrii fiind influentata de - structura demografica; venitul familial; marimea ponderii urbane.Rambrux propune Inc = T/Pst x 100 - T - numarul tur.care pleaca in vacanta cel putin o data pe an. Pst - pop teritoriului studiat.Pentru UE: are valoarea medie de 30-35%, mai ridicat in tarile N, unde ajunge la 75-80%, ma scazut in Europa Meridionala (Spania, Portugalia)
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.