Geografia continentelor

7x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Liceu

Realitatea a demonstrat in timp ca sub umbrela generoasa a geografiei regionale s-au regasit sisteme stiintifice, sociale, politice, economice care si-au ancorat obiectul de studiu in ansambluri regionale, in regiuni, in spatii continentale, si-au ancorat acea maniera de a lucra plecand de la suport (continent). Astfel exista foarte multe ansambluri regionale economice (NAFTA, MERCOSUR, CEFTA, CSI[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Geografia continentelor

Realitatea a demonstrat in timp ca sub umbrela generoasa a geografiei regionale s-au regasit sisteme stiintifice, sociale, politice, economice care si-au ancorat obiectul de studiu in ansambluri regionale, in regiuni, in spatii continentale, si-au ancorat acea maniera de a lucra plecand de la suport (continent). Astfel exista foarte multe ansambluri regionale economice (NAFTA, MERCOSUR, CEFTA, CSI,etc.) care depasesc deseori granitele unui continent, sau care trateaza partial un continent ele functionand pe baza de interese.

Exista ansambluri politice si economice care au de-a face cu regionalizari deosebite (U.E.) ,dar si ansambluri para sau transcontinentale, militare si politice (NATO) care nu are de-a face cu spatii strict continentale in sine dar care transleaza un spatiu comun Atlanticului, Pacificului (structuri transpacifice, transatlantice,circumpacifice). In concluzie trebuie sa retinem ca in acest ansamblu terestru al globalizarii se regasesc substructuri a caror desfasurare regionala depaseste cu mult doar impresia fizica , doar coordonatele fizico-geografice, considerate alta data fundamentale.

Exista trasaturi fizico-geografice specifice anumitor continente care domina spatial (deserturile africane ) , dar si trasaturi fizice care trec dincolo de limitele dintre continente ,unindu-le astfel (lantul alpino-carpato-himalayan); cordiliera americana si lantul andin cu peste 10.000 de km lungime si care uneste doua subcontinente . Toate elementele fizico-geografice s-au format in legatura cu alte elemente fizico-geografice ale continentelor si au caracteristici care depasesc in manifestarea lor limitele conventionale ale continentelor considerate traditionale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.