Geochimie

7x puncte

categorie: Chimie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Cercetatorii au abordat ambele posibilitati. In prezent se admite ideea ca evenimentele nucleosintezei au asigurat aparitia meterialului din care s-au format Soarele , planetele , meteoritii si celelalte corpuri din Sistemul nostru Solar .Toate aceste corpuri sunt legate compozitional intre ele prin geneza lor comuna. Se poate postula ca abundentele elelmentelor nevolatile din Pamant sunt in acele[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Geochimie

Cercetatorii au abordat ambele posibilitati. In prezent se admite ideea ca evenimentele nucleosintezei au asigurat aparitia meterialului din care s-au format Soarele , planetele , meteoritii si celelalte corpuri din Sistemul nostru Solar .Toate aceste corpuri sunt legate compozitional intre ele prin geneza lor comuna. Se poate postula ca abundentele elelmentelor nevolatile din Pamant sunt in aceleasi proportii cu cele din Soares au meteoriti sau cu cele care rezulta din estimarile abundentelor cosmice.

Plecand de la acest postulat Mason a estimat compozitia globala a Pamantului . Mason a presupus ca mantaua si crusta au aceeasi compozitie cu media chondritelor si ca aliajul din nucleul terestru este de compozitia aliajului Fe-Ni din chondrite, la care s-a adaugat 5,3% troilit . Estimarile lui Mason au dus la concluzia ca doar 11 elelemente au abundentele mai ridicate, acestea fiind : Fe , O , Si , Mg , Ni , S , Ca , Al , Na , Cr , Mn , enumerate in ordinea descrescatoare a abundentelor lor. Aceste elelmente au impreuna abundenta cea mai importanta , dand prin insumare 99,65% din masa Pamntului .

Corectitudinea adoptarii chondritelor pentru evaluarea compozitiei chimice a Pamantului a fost verificata de Larimer , care a estimat abundentele a 22 de elemente fara a face appel la meteoriti . Valorile estimate de acesta au permis sa se aprecieze ca modelul chondritic pentru Pamant este unul acceptabil cu exceptia catorva elelmente. Astfel N , K si Rb par a fi mai abundente in chondrite.

Abundentele unor elemente volatile (Bi , Hg , Pb , Ta ) sunt mai mici sau pe acelasi ordin de marime cu abundentele chondritice . Aceste relatii sunt in favoarea unui model chondritic pentru Pamant.
O abordare mai complexa a fost facuta de Ganapathy si Anders. Acestia sustin ca Pamantul si Luna sunt alcatuite din cel putin 7 componente diferite ce sunt prezente in chondritele obisnuite. Pe baza criteriilor geochimice au calculat urmatoarele proportii pt cei 7 componenti :
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Chimie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.