Genocidul din Romania - repere in procesul comunismului

1x punct

categorie: Istorie

nota: 9.71

nivel: Facultate

Comunismul s-a nascut din tradare si, de-a lungul a peste 7 decenii, s-a folosit de tradatori pentru a instaura in lume anarhia si teroarea manifestata sub forme salbatice, chiar diabolice.
Filozoful roman P.P.Negulescu ne-a atras atentia: "Noi si inspaiAZmantatoare filozofii au aparut pe lume, ca sa intelegem ce inseamna in termeni de sange, de ferocitate, credinta ca statul e totul, iar i[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Genocidul din Romania - repere in procesul comunismului

Comunismul s-a nascut din tradare si, de-a lungul a peste 7 decenii, s-a folosit de tradatori pentru a instaura in lume anarhia si teroarea manifestata sub forme salbatice, chiar diabolice.
Filozoful roman P.P.Negulescu ne-a atras atentia: "Noi si inspaiAZmantatoare filozofii au aparut pe lume, ca sa intelegem ce inseamna in termeni de sange, de ferocitate, credinta ca statul e totul, iar individul nimic."Unul dintre romanii care timp de 60 de ani a luptat permanent impotriva comunismului si a simtit pe trupul sau si in organismul lui cele mai crunte torturi, ce l-au lasat handicapat pe toaAZta viata, declara cu ocazia inceperii acestui proces al comunismuAZlui:

"Cel mai sangeros sistem filozofic a fost comunismul, care a duAZrat 3 sferturi de veac si a lasat in urma lui nenumarate gropi comune si o mizerie apocaliptica. Este tragic ca si astazi se mai gasesc oameni inconstienti (unii fosti comunisti) care elogiaza comunismul, uitand toate crimele comise de el." ( R.Radina)

Pentru lamurirea conceptiei comuniste merita subliniate cateva pareri ale lui Lenin din interviul dat lui Giovranni Papini inainte de a muri: "Strainii si imbecilii presupun ca aici s-a facut ceva nou. Eroare de burghez orb! Bolsevicii n-au facut decat sa adopte regimul instaurat de tari, singurul regim care convine poporului rus. Nu pot fi guvernate o suta de mii de brute fara bata, fara spionaj, fara politie secreta, fara teroare si spanzuratoare, consilii de razboi, munci fortate si torAZturi.

Noi nu am facut decat sa schimbam clasa care isi intemeAZia hegemonia pe acest sistem... este un mare progres dat fiindAZca privilegiatii sunt acum de zece ori mai numerosi..."Iar la intrebarea despre Marx si progresul...Lenin precizeaza: "Amintiti-va ca insusi Marx ne-a invatat ca teoriile nu aveau decat o valoare pur fictiva, o valoare de instrument. Dat fiind starea Rusiei si a Europei, a trebuit sa ma folosesc de ideologia comunista pentru a-mi atinge adevaratul scop. Marx nu era decat un evreu burghez calare pe statisticile engleze si taiAZnic admirator al industrializarii.

Ii lipsea simtul barbariei si, din aceasta cauza nu era decat o treime de om. Un creier imbibat de bere si de hegelianism, in care amicul Engels ii injecta uneori idei geniale. RevoluAZtia rusa aduce profetiilor lui Marx o totala dezmintire. TocAZmai in aceasta tara in care nu exista nici o burghezie, a triumfat comunismul. Oamenii sunt niste salbatici fricosi care trebuiesc dominati de un salbatic fara scrupule, asa cum sunt eu.

Restul nu este decat trancaneala, literaturi, filozofie si alte muzici pentru uzul nerozilor. Ori dat fiind ca salbaticii sunt oameni... trebuie ca tara sa semene cu o ocna... Visul meu este sa tranAZsform Rusia intr-o imensa cetate de forta...Sa va intre bine in cap ca bolsevismul reprezinta un triplu razboi: razboiul barbarilor stiintifici impotriva intelectualilor putrezi, al Orientului impotriva Occidentului si al orasului impotriva satului.

Or in aceste razboaie nu alegem armele. Individul este ceva care trebuie suprimat... Cel care rezista va fi suprimat ca o tumoare maligna. Sangele este cel mai bun ingrasamant oferit de natura. Sa nu credeti ca sunt crud. Toate aceste impuscari si spanzurari care se fac din ordinul meu ma plictisesc. Urasc victimele mai ales pentru ca ele ma silesc sa le omor...".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.