Geneza mediului inconjurator

3x puncte

categorie: Filosofie

nota: 7.47

nivel: Liceu

Deci putem considera ca zi a saptea aceste perioade istorice deoarece acum Dumnezeu nu mai are de lucrat; insa Universul fizic isi urmeaza evolutia lui fireasca: se formeaza galaxii, apar si dispar stele, totul este in miscare. In al doilea paragraf din "Genesa" (prima carte a lui Moise) este explicat clar ca in "ziua" cand s-a creat pamantul nu existau forme de viata vizibile cu ochiul liber, iar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Geneza mediului inconjurator

Deci putem considera ca zi a saptea aceste perioade istorice deoarece acum Dumnezeu nu mai are de lucrat; insa Universul fizic isi urmeaza evolutia lui fireasca: se formeaza galaxii, apar si dispar stele, totul este in miscare. In al doilea paragraf din "Genesa" (prima carte a lui Moise) este explicat clar ca in "ziua" cand s-a creat pamantul nu existau forme de viata vizibile cu ochiul liber, iar aburul care se ridica de pe suprafata pamantului poate fi echivalat cu nori de gaze, deoarece planeta era in curs de formare.

Cel mai controversat fragment este de fapt versetul 7 unde Moise explica ca Dumnezeu a facut pe om din tarana pamantului. i-a suflat viata devenind viu. Acest proces de creare a omului din pamant a fost de lunga durata, de exemplu cateva sute de milioane de ani sau cateva miliarde (pamantul avand varsta de 5 miliarde); este de fapt evolutia din universul protozoarelor ca animale microscopice existente in scoarta pamantului.

Expresia "omul a iesit din pamant" este echivalenta cu "omul a evoluat din protozoare" procesul fiind foarte lung si complex, intre cele mai primitive protozoare microscopice aflate in Litosfera (care pentru Moise insemna tot pamant) si om este o distanta enorma (atat pe scara biologic-evolutiva cat si temporala), dar in Biblie nu este precizata distanta.

Firesc ca in Biblie apar mai multe elemente care nu au legatura directa cu stiinta: omul a fost dus in rai (proces imposibil de explicat prin argumente stiintifice, explicabil doar din punct de vedere spiritual crestin), Moise descrie gradina Edenului (aflata in afara Universului evoluat din Big-Bang) - de fapt omul se spiritualizeaza, nu e capabil inca sa traiasca pe pamant, sufletul lui nu a fost introdus direct in lumea fizica, a fost creat in lumea spirituala (pentru Adam si Eva exista viata inainte de nastere ceea ce pentru noi ceilalti pamanteni nu exista !), i s-a dat un loc in rai, dar el fiind un element rational a incercat imposibilul, a vrut sa depaseasca conditiile de viata impuse de creator insa pentru a depasi aceste conditii a fost nevoie de un element spiritual negativ creat tot de Dumnezeu pentru ca omul sa ajunga in lumea fizica, in universul evoluat din Big-Bang.

Curios pare faptul de introducere in lumea spirituala a unui trup fizic; aceasta se explica astfel: din cartile incluse in Biblie avem informatia istorica ca Ilie si Enoh, doi indivizi apartinand speciei umane, dupa moarte trupul lor nu a ramas pe pamant,ei au fost dusi direct in lumea spirituala cu tot cu trup; deci e posibil ca ceva fizic sa existe in universul spiritual.

O alta dovada a acestui lucru o constituie afirmatiile unor oameni care au existat pe Terra, care au lasat documente scrise, si care ne avertizeaza ca cei doi prooroci din Vechiul Testament vor veni din nou pe Terra unde vor muri dupa ce isi vor indeplini misiunea.

De aici concluzia ca un trup fizic nu poate ramane definitiv in lumea spirituala; de aceea Adam nu a putut ramane definitiv in rai.

Aceste evenimente pot constitui experimente de unde se pot trage concluzii stiintifice. Noi contemporanii nu putem face asemenea experimente, anume sa facem o legatura fizica intre cele doua medii de existenta. Concluzia e ca se pot explica stiintific evocate in Biblie.

De fapt in urma cu vre-o patru ani stiinta contemporana a semnalat ceva ramasite din vremea lui Adam, undeva in Africa; stirea am auzit-o la radio BBC in 1995. In viitor probabil se vor gasi mai multe legaturi intre stiinta si religie insa mai sunt multe de explicat, de exemplu existenta extraterestrilor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Filosofie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.