Generalitati privind sistemul de management de mediu

5x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

Deja la sfirsitul anului 1999 in 76 de state din lume erau certificate / inregistrate dupa 14001, conform ISO World 13368 societati.
Managementul mediului are drept scop utilizarea responsabila a resurselor naturale, economice si umane astfel incat mediul sa fie protejat si imbunatatit. El cauta sa protejeze bunurile ecologice valoroase, sa managerieze zonele locale pe cea mai potrivita cal[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Generalitati privind sistemul de management de mediu

Deja la sfirsitul anului 1999 in 76 de state din lume erau certificate / inregistrate dupa 14001, conform ISO World 13368 societati.
Managementul mediului are drept scop utilizarea responsabila a resurselor naturale, economice si umane astfel incat mediul sa fie protejat si imbunatatit. El cauta sa protejeze bunurile ecologice valoroase, sa managerieze zonele locale pe cea mai potrivita cale si sa dezvolte relatiile intre populatie si mediul natural.

Astazi obiectivele managementului mediului sunt asigurarea principiilor fundamentale ale dezvoltarii durabile care cauta sa puna in locul economiilor mediul pentru acestia si generatiile viitoare.
Implementarea managementului de mediu a devenit un proces in crestere datorita aplicarii legislatiei privind protectia mediului si a reglementarilor precum si cresterii asteptarilor publice privind protectia mediului. Fundamentarea managementului mediului este o intelegere a legilor si reglementarilor care se aplica in intreprinderile industriale. O data ce un program de conformare a fost stabilit in intreprindere, ei ar trebui sa suporte inregistrarea pastrarii mediului bun si curat.

Odata cu aparitia standardelor internationale ISO 14000, managementul mediului a trecut de la o cerinta locala la una globala. Performanta de mediu a intreprinderilor industriale in intreaga lume va fi comparata cu utilizarea standardelor 14000 si abilitatea companiilor de a satisfaceaceste standarde poate afecta acceptabilitateaproduselor lor pe piata marketului. Beneficiile obtinute in urma implementarii sisitemului vor fi: clarificarea si structurarea relatiilor dintre autoritatea publica locala si comunitatea locala, rezolvarea intr-o masura mai mare a problemelor comunitatii, constientizarea importantei imbunatatirii calitatii activitatii, reducerea timpului necesar de luare a deciziilor, asigurarea unui mediu de lucru corespunzator, realizarea unui management eficient al documentelor.

Deoarece firmele de toate felurile sunt din ce in ce mai interesate sa realizeze si sa demonstreze o performanta ecologica sanatoasa prin controlarea impactului activitatilor, produselor si serviciilor lor asupra mediului, ele efectueaza un numar crescut de auditari pentru a aprecia performanta ecologica, acestea singure nu sunt suficiente pentru a asigura o organizatie ca performanta ei nu numai ca intruneste, dar va intruni si in viitor cerintele legale. Standardele Managementului Mediului constituie un etalon dupa care organizatiile si companiile isi pot masura performanta. Ele furnizeaza un proces structurat care face posibila introducerea unui Sistem all Managementului Mediului viabil.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.