Generalitati despre Concert din muzica de Bach

5x puncte

categorie: Romana

nota: 9.82

nivel: Liceu

Ciclul Hallipa Ciclul Hallipa este al doilea roman ciclic din literatura romana, dupa ciclul Comanestilor a lui Duiliu Zamfirescu. Este vorba despre un roman-cronica de familie, care urmareste existenta unor familii pe mai multe generatii.a). Preistoria familei......Hallipa si a familei Draganescu nu este prezentata in roman, decat sugerata. In fiecare familie insa exista un batran sau o batrana, [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Generalitati despre Concert din muzica de Bach

Ciclul Hallipa Ciclul Hallipa este al doilea roman ciclic din literatura romana, dupa ciclul Comanestilor a lui Duiliu Zamfirescu. Este vorba despre un roman-cronica de familie, care urmareste existenta unor familii pe mai multe generatii.a). Preistoria familei......Hallipa si a familei Draganescu nu este prezentata in roman, decat sugerata. In fiecare familie insa exista un batran sau o batrana, un inaintas a carui existenta trebuie ascunsa cu grija. Astfel una din preocuparile noilor imbogatiti este de a ascunde originea joasa, descendenta obscura.

Astfel, indirect aflam informatii despre tatal Leonorei, care a fost perceptor la Mizil; tatal lui Draganescu a fost carciumar; batrana Gramatula s-a imbogatit fabricand alcool din cereale; baba Smoala, prin numele ei, indica sursa imbogatirii.b). Generatia urmatoare...
...reprezentata de Draganescu si Doru Hallipa munceste inca pentru a mentine si pentru a spori averea acumulata de inaintasi. Pe masura imbogatirii cresc si pretentiile si paralel dorinta de a ascunde un trecut compromitator.

Alaturi de parvenitismul primei generatii, se contureaza o noua trasatura: snobismul. Urmasii primei generatii se preocupa de salvarea aparentelor, de insusirea unui mod de viata monden. Batranii, bolnavii, bastarzii sunt marginalizati si ascunsi cu grija. Modelul lumii mondene este Elena Draganescu. Astfel ea isi face un adevarat program de indatoriri mondene: isi fixeaza o zi si o ora de primire; copilul este crescut de o guvernanta londoneza; organizeaza reuniuni mondene, concerte, la care participa lumea buna. Toata existenta ei se desfasoara conform etichetei, codului monden.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.