Garantii bancare internationale

7x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 10.00

nivel: Facultate

In acest sens, in 1978, ea a elaborat ,,Reguli uniforme pentru garantiile contractuale" , document cunoscut sub denumirea de ,,Publicatia nr. 325". Aceste Reguli, au avut ca principal obiectiv sa rezolve problemele legate de executarea abuziva, necinstita a garantiilor, incercand sa stabileasca un cadru juridic cu privire la dreptul beneficiarului garantiei privind solicitarea executarii garantiei[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Garantii bancare internationale

In acest sens, in 1978, ea a elaborat ,,Reguli uniforme pentru garantiile contractuale" , document cunoscut sub denumirea de ,,Publicatia nr. 325". Aceste Reguli, au avut ca principal obiectiv sa rezolve problemele legate de executarea abuziva, necinstita a garantiilor, incercand sa stabileasca un cadru juridic cu privire la dreptul beneficiarului garantiei privind solicitarea executarii garantiei. Desi Publicatia nr. 325 continua sa fie utilizata, evolutia practicii internationale in materie a evidentiat limitele ei.

Drept urmare, in 1992, CCI-Paris elaboreaza un nou document, denumit ,,Reguli uniforme pentru Garantiile de Cerere " - Publicatia nr.458, care a devenit aplicabila din ianuarie 1994. Astfel, in prezent, in materie de garantii, sunt valabile atat Publicatia nr. 458, cat si Publicatia nr. 325.In functie de obiectul obligatiei fundamentale garantate, practica cunoaste o multitudine de scrisori de garantie bancara.

1.Cautiunea bancara - este un contract accesoriu, si contine angajamentul de plata al bancii garante fata de beneficiarul garantiei de a plati o suma de bani in locul ordonatorului daca acesta nu isi executa obligatia de plata la termenul convenit.
Potrivit legislatiei din tara noastra caracterul accesoriu al cautiunii bancare are ca efect: Garantia de participare la licitatie. Aceasta inlocuieste de fapt un depozit bancar pe care participantul la licitatie ar fi chemat sa-l faca. Scopul solicitarii unei garantii este acela de a asigura organizatorul licitatiei de bonitatea si seriozitatea ofertantului.

Partile implicate sunt: ofertantul (exportatorul) in calitate de debitor principal, ordona bancii sale emiterea unei garantii de participare la licitatie; organizatorul licitatiei (importatorul), beneficiarul garantiei; banca garanta, banca din tara exportatorului ofertant (sau dintr-o terta tara).
Valoarea garantiei este impusa de organizatorul licitatiei si este precizata in caietul de sarcini fie sub forma procentuala in raport cu oferta de pret, fie ( mai rar) in valoare absoluta, fixa. Cel mai frecvent, precizata sub forma de procent situat intre 2% si 10% din valoarea marfii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.