Galileo Galilei

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.70

nivel: Liceu

Una dintre cele mai importante descoperiri astronomice o relizeaza la 7 ianuarie 1610: existenta unor sateliti care se rotesc in jurul lui Jupiter. Concluzia directa trasa de Galilei si de admiratorii sai care ii urmareau activitatea stiintifica era ca Pamantul nu este unicul centru de miscare o data ce si in jurul altui astru se rotesc corpuri ceresti si ca sistemul Jupiter-sateliti reprezinta un[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Galileo Galilei

Una dintre cele mai importante descoperiri astronomice o relizeaza la 7 ianuarie 1610: existenta unor sateliti care se rotesc in jurul lui Jupiter. Concluzia directa trasa de Galilei si de admiratorii sai care ii urmareau activitatea stiintifica era ca Pamantul nu este unicul centru de miscare o data ce si in jurul altui astru se rotesc corpuri ceresti si ca sistemul Jupiter-sateliti reprezinta un model in mic al sistemului Soare-planete.

Folosind rezultatele observatiilor sale, Galilei calculeaza timpul de revolutie a satelitilor in jurul lui Jupiter si demonstreaza mai departe posibilitatea determinarii longitudinii geografice in largul marii din pozitia satelitilor lui Jupiter, constatare care a prezentat o importanta practica pentru navigatia transoceanica. El isi insereaza descoperirile in lucrarea Sidereus nuncius (1610), pe care Kepler o retipareste la Praga, dar isi atrage si ura peripateticienilor.

In decembrie 1610 Galilei identifica fazele planetei Venus si demonstreaza miscarea planetei Venus in jurul Soarelui, aducand inca o dovada ca centrul orbitei acestei planete nu este Pamantul, ci Soarele. In mod analog a identificat, dupa deplasarea petelor negre de Soare si variatia intensitatii lor, rotatia Soarelui in jurul axei sale, confirmand astfel experimental presupunerea lui Kepler cu privire la miscarea de revolutie a planetelor in jurul Soarelui.

Descoperirea ii da o mare satisfactie, pe care o exprima in scris lui Cesi: "Sunt convins ca aceasta noutate va constitui funerariile sau mai curand judecata din urma a pseudofilozofiei . . .". In cercetarile sale, Galileo Galilei, a preluat critic tot ceea ce facusera inaintasii lui, iar pe de alta parte a comunicat imediat tuturor celor interesati rezultatele cercetarilor sale si a tinut seama de sugestiile lor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.