Galati

1x punct

categorie: Geografie

nota: 7.39

nivel: Liceu

Castrul roman de la Tirighina-Bărboși-Săpăturile efectuate în anii 1959—1962 pe înălțimea Tirighina de la Barboși, de lângă Galați, aproape de vărsarea Siretului în Dunăre, au scos la lumină un castellum roman, construit, probabil, pe locul unde se găsea la început o cetățuie dacică, întărită cu un val de pământ.

Complexul arheologic de la Tirighina-Barboși se întinde pe apro[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Galati

Castrul roman de la Tirighina-Bărboși-Săpăturile efectuate în anii 1959—1962 pe înălțimea Tirighina de la Barboși, de lângă Galați, aproape de vărsarea Siretului în Dunăre, au scos la lumină un castellum roman, construit, probabil, pe locul unde se găsea la început o cetățuie dacică, întărită cu un val de pământ.

Complexul arheologic de la Tirighina-Barboși se întinde pe aproximativ 10 hectare și cuprinde vestigii ale unui castru roman, un castellum de pământ, două necropole romane, dintre care una tumulară, trei depozite de amfore, așezarea civilă din șesul Siretului și vestigiile locuirii romane din zona de vest a cartierului gălățean Dunărea.
Peste Complexul arheologic de la Tirighina-Barboși se suprapune și o rezervație paleontologică, denumită Punctul Fosilifer Barboși-Tirighina, cu o suprafață de 1 ha.Poarta unui Vechi Han-Pe strada Egalității se află ruinele unei porți monumentale, construită din cărămidă, amplasată în zidul masiv al curții unui vechi han, probabil, de la începutul secolului al XIX-lea.

Complexul Muzeal Stiintele Naturii-Face parte din topul muzeelor romanesti.Avand o istorie scurta de aprox.50 de ani, muzeul incepe cu anul 1990, o etapa noua de dezvoltare si modernizare prin promovarea unui proiect.Muzeul are ca obiective: cercetarea si conservarea biodiversitatii ecosistemelor naturale, imbogatirea patrimoniului stiintific, promovarea de proiecte.

Biserica Greaca-La data de 6 august 1866 se pune piatra de temelie a bisericii cu hramul "Schimbarea la Fata" a carei sfiintire se face la 17 septembrie 1872 de catre episcopul Melchisedec alaturi de Arhimandritul Eughenie Xiropotamo. Ferestrele bisericii contin 8 vitralii cu apostoli si sfinti: Petru, Andrei, Marcu, Toma, Bartolomeu si Luca pe latura nordica si Pavel, Simion, Ioan, Iacob, Filip pe latura sudica.

Teatrul Muzical 'Nae Leonard'-Infiintata la 15 mai 1956, institutia poarta numele marelui tenor roman Nae Leonard, originar din Galati, care, la inceputul secolului XX a dus faima artei vocale romanesti peste hotare.

Casa Robescu-este construita în a doua jumatate a secolului al XIX-lea, dupa proiectul arhitectului Ion Mincu. Cladirea are subsol supraînaltat, doua nivele cu doua foisoare-balcon la etaj si un alt balcon la parter, spre strada. Decoratiile exterioare sunt din ocnite cu butoni, brâu în stil brâncovenesc al frânghiei rasucite, placi de ceramica lustruita. Ceramica lustruita este folosita si la decorarea florala a registrului superior. Azi serveste ca "Palatul Copiilor" Galati.

Faleza-este una dintre zonele reprezentative ale orasului Galati. Loc de promenada atat pentu locuitorii orasului cat si pentru turisti, aici au loc frecvente concerte muzicale si intreceri sportive. Reperzinta aproape singura zona unde s-au valorificat resursele pentru agreement. Ofera un mare potential de relaxare si agreement prin bazine de inot, spatii verzi, facilitate pentru practicarea sporturilor.

Gradina Publica-situata in apropierea Complexului Studentesc si in apropierea triajului de vagoane Galati reprezita o zona deosebit de frumoasa de odihna si recreere. Este un punct de vedere excelent asupra Lacului Brates.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.