Fuziunea HVB-Tiriac-Unicredit

7x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 10.00

nivel: Liceu

Absorbtia (fuziunea prin "inghitire") este combinatia a doua firme, in urma careia firma achizitoare isi continua operatiunile, dar firma achizitionata isi inceteaza existenta. Activele si pasivele firmei achizitionate sunt preluate de firma care supravietuieste tranzactiei. O absorbtie poate imbraca forma unei fuziuni statutare sau a achizitionarii de active a firmei tinta.Fuziunea statutara, den[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Fuziunea HVB-Tiriac-Unicredit

Absorbtia (fuziunea prin "inghitire") este combinatia a doua firme, in urma careia firma achizitoare isi continua operatiunile, dar firma achizitionata isi inceteaza existenta. Activele si pasivele firmei achizitionate sunt preluate de firma care supravietuieste tranzactiei. O absorbtie poate imbraca forma unei fuziuni statutare sau a achizitionarii de active a firmei tinta.Fuziunea statutara, denumita astfel pentru ca este realizata in conformitate cu statutul firmei, actiunile firmei achizitionate sunt preschimbate direct pe actiuni ale firmei achizitoare, iar existenta legala a firmei achizitionate inceteaza in mod automat.

Desi ea implica un schimb de actiuni pe actiuni, firma achizitoare poate cumpara actiunile firmei tinta cu plata in numerar sau in alte active financiare si apoi, ca singur actionar al firmei tinta, le poate schimba in cadrul unei fuziuni statutare.Achizitionarea de active consta in aceea ca firma achizitoare cumpara activele si, de obicei, isi asuma si pasivele firmei tinta. Cumpararea se face in schimbul numerarului sau al unor active ale achizitorului. Dupa cumparare, singurele active ale firmei achizitionate sunt numerarul sau activele primite de la achizitor. Dupa ce sunt achitate pasivele neasumate de achizitor, firma achizitionata este lichidata prin distribuirea activelor sale catre actionari sub forma de dividend de lichidare. Apoi, firma achizitoare este dizolvata.

Consolidarile O consolidare este reprezentata de combinarea a doua sau mai multe firme intr-o corporatie nou creata : firmele A si B sunt combinate intr-o noua firma, C. Acest lucru este, de obicei, realizat prin schimbarea actiunilor ordinare ale celor doua firme pe actiuni ale noii firme, C. Activele si pasivele lui A si B sunt transferate firmei C, iar vechile firme A si B isi inceteaza existenta.
Decizia finala in evaluarea unei tranzactii depinde de analiza fundamentala a companiei, de momentul ales pentru investitie ,de fundamentele sectorului, de analiza detaliata a produselor si pietelor la care participa compania.

Evaluarea trebuie sa cuprinda elemente despre mediul de afaceri si reglementarile aplicabile, impactul ciclului economic asupra companiei, si recunoasterea stadiului actual, distributia geografica si riscul de piata. Din punct de vedere financiar se analizeaza structura costurilor, inclusiv materiale si forta de lucru, precum si usurinta de finantare a companiei si disponibilitatile de capital.
Din punct de vedere al pietei relevante, se face o analiza comparativa a concurentei, a canalelor de distributie si perspective de schimbare a acestora. Se examineaza caracteristicile si necesitatile clientilor principali, flexibilitatea pretului si expectatiile inflationiste.
In plus se evalueaza atu-urile managementului (varsta, experienta), sprijinul marcilor (publicitate si promovare), precum si posibilitati de extindere.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.