Fundamentele psihologiei

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.74

nivel: Facultate

Fiintele umane, dormice sa patrunda in trecutul indepartat si in viitor, innecunoscut, in lumea viselor si a fanteziei, dormice sa gaseasca solutii creative la probleme practice si teoretice si sa realizeze cele mai indraznete planuri, poseda cel mai minunat din toate darurile - constiinta. Ca ultima treapta a evolutiei, specific omului, constiinta este unul din conceptele de baza ale filosofiei, [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Fundamentele psihologiei

Fiintele umane, dormice sa patrunda in trecutul indepartat si in viitor, innecunoscut, in lumea viselor si a fanteziei, dormice sa gaseasca solutii creative la probleme practice si teoretice si sa realizeze cele mai indraznete planuri, poseda cel mai minunat din toate darurile - constiinta. Ca ultima treapta a evolutiei, specific omului, constiinta este unul din conceptele de baza ale filosofiei, psihologiei si sociologiei.

Caracterul unic al acestei activitati consta in faptul ca reflecteaza realitatea, transformand imagini senzuale si mentale in concepte si idei, anticipeaza actiunea practica de catre indivizi si grupuri sociale si le va da un scop, o orientare. Abordarea psihologica se deosebeste ce cea filozofica prin cuplarea ei la realitatea concreta. (Zlate, M p.165)O noua era in interpretarea structurii constiintei a fost deschisa de idealismulclasic german, care a demonstrat niveluri diferite de organizare a constiintei, activitatea sa, istoricitatea, dialectica de la senzual la logica, de la individual la social.

Psihologia introspectiva a aratat dependenta de emotii ale individului, perceptiile si continutul constiintei sale in forme si structuri de cunoastere care nu depind de el. Pentru introspectionisti, toata viata psihica este constienta.
Behavioristii au fost preocupati de comportamentul observabil, in termenii raspunsurilor verbale, neglijand aspectele subiective. Pentru acestia, constiinta nu are nicio insemnatate (un simplu epifenomen, iluzie, inventie metafizica si esteeliminata din psihologie).
Din punct de vedere constructivist, constiinta apare ca o constructie sistematica, in continua miscare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.