Fundamentele marketingului

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Productia de masa a generat o schimbare a raportului dintre cele doua categorii corelative ale pietei, oferta intrecand treptat cererea.
Propagarea marketingului a fost destul de lenta pana spre mijlocul secolului XX, incepand din anii 50 expansiunea marketingului devine de-a dreptul "exploziva", preocupand intreprinderi si alte organizatii din economii cu structuri si niveluri de dezvolta[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Fundamentele marketingului

Productia de masa a generat o schimbare a raportului dintre cele doua categorii corelative ale pietei, oferta intrecand treptat cererea.
Propagarea marketingului a fost destul de lenta pana spre mijlocul secolului XX, incepand din anii 50 expansiunea marketingului devine de-a dreptul "exploziva", preocupand intreprinderi si alte organizatii din economii cu structuri si niveluri de dezvoltare dintre cele mai diferite.

Resorturile aparitiei si promovarii practice a marketingului sunt mult mai profunde, fiind, in mod sintetic, asociate dinamismului social-economic specific epocii noastre deosebire perioadei de dupa cel de-al doilea razboi mondial. Un important si complex numar de factori favorizanti ai raspandirii viziunii si tehnicilor de marketing - intre care la loc de frunte se situeaza dezvoltarea productiei, adancirea specializarii, mutatiile demografice, schimbarea conditiilor de munca si de viata ale consumatorilor si, nu in ultimul rand, amplificarea exponentiala a relatiilor economice internationale - sunt, in realitate, tocmai o expresie a acestui dinamism.

Marketingul apare tocmai ca o reactie fata de procesul economic al separarii tot mai pronuntate a productiei de consum; el ia nastere ca rezultat al cautarilor tot mai staruitoare pentru gasirea unor modalitati eficiente de a reuni si coordona preocuparile legate de realizarea (vanzarea) produselor, de a le corela cu cerintele efective de consum.

Termen de origine anglo-saxona, marketingul deriva din participiul prezent al verbului "to market", a carui semnificatie este aceea de a desfasura tranzactii de piata, respectiv de a cumpara si a vinde.
Marketingul vizeaza "realizarea activitatilor economice care dirijeaza fluxul de bunuri si servicii de la producator la consumator sau utilizator". Marketingul se refera la un complex de activitati economice; are sub incidenta sa atat bunurile cat si serviciile; urmareste sa orienteze fluxul de bunuri si servicii de la producatori pana la purtatorii cererii; se refera atat la destinatarii bunurilor de consum cat si la cei ai bunurilor de consum intermediar.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.