Fundamente teoretice ale planului de afaceri

5x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.24

nivel: Facultate

Planul de afaceri este un studiu complex care se elaborează în vederea începerii unei afaceri noi, în cazul în care interprinderea solicită credite pentru investiții și restructurare, pentru constituirea unei societăți mixte, în caz de fuziune, divizare, etc. Planul de afaceri permite investitorilor de capital, băncilor, altor agenți economici să cunoască starea actuală și perspectivele întreprind[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Fundamente teoretice ale planului de afaceri

Planul de afaceri este un studiu complex care se elaborează în vederea începerii unei afaceri noi, în cazul în care interprinderea solicită credite pentru investiții și restructurare, pentru constituirea unei societăți mixte, în caz de fuziune, divizare, etc. Planul de afaceri permite investitorilor de capital, băncilor, altor agenți economici să cunoască starea actuală și perspectivele întreprinderii în competiție cu alți parteneri. Planul de afaceri trebuie să dea răspunsuri la câteva întrebări fundamentale:Cine sunteți? Ce faceți? De unde veniți? Unde vreți să ajungeți?.

Planul de afaceri trebuie să fie realist, fiabil, credibil, ambițios și să cuprindă indicatori tehnici și economico-financiari care să poată fi realizați pe termen și lung. Din stabilirea clară a obiectivelor strategice și din fundamentarea indicatorilor trebuie să se contureze soluții și măsuri concrete care permit realizarea scopurilor propuse. Planul de afaceri se fundamentează pe o concepție strategică, care să asigure întreprinderii (firmei) creșterea puterii competiționale și maximizarea profitului. La elaborarea acestei lucrări trebuie angrenată întreaga echipă de conducere.

Planul de afaceri trebuie să cuprindă un rezumat care să prezinte elementele esențiale ce rezultă din analiză și proiectare și o scurtă caracterizare a produselor care constituie obiectul proiectului. Această caracterizare se referă la perspectiva relansării firmei ca urmare a mediului economic favorabil și a realizării unor performanțe ridicate în comparație cu alți agenți ecnomici. Calitatea planului de afaceri depinde de calitatea concepției și de efortul depus pentru reușita lui. Planul de afaceri cuprinde două părți: diagnosticul economic și evaluarea activității viitoare.

Fundamente teoretice ale planului de afaceri
Capitolul 2
DIAGNOSTICUL ECONOMICO-FINANCIARAL SOCIETATII
2.1.PREZENTAREA SOCIETATII AGRICOLE
Denumirea societatii: Societatea Comerciala AGRO ILFOV S.R.L.
S.C.AGRO ILFOV S.R.L.s-a infiintat in anul 1995 ca persoana juridica si functioneaza potrivit prevederilor legii 36/1991.Societatea s-a constituit de catre proprietarii agricoli in scopul exploatarii terenurilor agricole detinute si executarea de lucrari mecanizate asupra pamantului apartinand proprietarilor acestuia.


Este situata in zona de campie si face parte din unitatile cu potential,participand la aprovizionarea cu materiale la industria locala :unitati de morarit si de panificatie.

Avand in vedere posibilitatile acestea,societatea dorește ca,în sensul cresterii dimensiunii sale,sa arendeze teren,in conditiile legii65/1998.Asociatii sunt persoane fizice,atat fostii proprietari de terenuri cat si mostenitori ai acestora,beneficiari ai legii fondului funciar.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.