Fundamentarea si realizarea veniturilor la Apa Vital

1x punct

categorie: Economie

nota: 9.61

nivel: Facultate

Intre 1968-1973 se proiecteaza si se realizeaza extinderea drenului din sursa Timisesti cu 4050 m conducte de aductiune Dn 2x1000 PREMO Timisesti-Tunel Strunga si Dn 1000 mm PREMO Strunga Iasi. Incep lucrarile la etapa I a statiei de epurare a Municipiului Iasi care vor continua cu etapele II-IV pana in 1996, cand se trece la modernizarea liniilor existente in coloborare cu firma Mannesmann ( Germ[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Fundamentarea si realizarea veniturilor la Apa Vital

Intre 1968-1973 se proiecteaza si se realizeaza extinderea drenului din sursa Timisesti cu 4050 m conducte de aductiune Dn 2x1000 PREMO Timisesti-Tunel Strunga si Dn 1000 mm PREMO Strunga Iasi. Incep lucrarile la etapa I a statiei de epurare a Municipiului Iasi care vor continua cu etapele II-IV pana in 1996, cand se trece la modernizarea liniilor existente in coloborare cu firma Mannesmann ( Germania).

Serviciile Intreprinderii Comunale Apa-Canal-Bai Iasi au fost preluate de Grupul Intreprinderilor de Gospodarie Comunala si locativa Iasi.
Regia Autonoma Judeteana Apa Canal Iasi se infiinteaza in 1991, iar din 1995 se incepe derularea unui program de investitii in toate domeniile de activitate ale Regiei Autonome Judetene Apa Canal Iasi.

Intre 2001 si 2008 se implementeaza de catre RAJAC Iasi programul ISPA ce are ca principala motivatie efectul pozitiv asupra mediului inconjurator, precum si efectele socio-economice si operationale ce vor aparea in urma finalizarii programului.

Acest program urmareste renovarea si modernizarea Statiei de epurare a apelor uzate Iasi ce conduce la imbunatatirea raului colector Bahlui, iar calitatea apelor deversate contribuie la protejarea zonei Deltei Dunarii declarata zona protejata in ceea ce priveste biodiversitatea; modernizarea Statiei de tratare a apei potabile Chirita ce presupune imbunatatirea calitatii apei potabile si alinierea la cerintelor Uniunii Europene;

modernizarea a trei statii de pompare strategice din oras ce va conduce la ameliorarea calitatii distributiei apei poatbile; adoptarea unei procesari pe termen lung a namolului, care va avea efecte pozitive fata de actuala depozitare in lagune, asigurarea unei protectii ecologice maxime a bazinului hidrografic in aval de Iasi.RAJAC Iasi a devenit oficial societate pe actiuni, luandu-si si denumirea de ApaVital Iasi din ianuarie 2008.

S.C. APAVITAL S.A. Iasi are ca obiect de activitate alimentarea cu apa potabila si industriala in municipiul Iasi, orasele Targu Frumos, Harlau, Podul Iloaiei si un numar de 38 de comune: Aroneanu, Andrieseni, Belcesti, Barnova, Bivolari, Butea, Ceplenita, Ciurea, Coarnele Caprei, Deleni, Focuri, Golaesti, Gorban, Gropnita, Halaucesti, Holboca, Ion Neculce, Lespezi, Letcani, Mircesti, Miroslava, Prisacani, Raducaneni, Scobinti, Sipote, Siretel, Strunga, Tibanesti, Timisesti, Tomesti, Ungheni, Valea Lupului, Victoria, Vladeni. Apavital Iasi asigura canalizarea si epurarea apelor uzate din municipiul Iasi, orasele Targu Frumos, Harlau, Podu Iloaiei si un numar de 9 comune: Belcesti, Ciurea, Halaucesti, Holboca ( Dancu), Raducaneni, Tibanesti, Tomesti, Vladeni.

Circuitul tehnologic si capacitatile pe care le administreaza prezinta interes pentru regie, dar asigurarea permanenta a consumatorilor cu alimentare cu apa si cresterea calitatii acesteia necesita un efort continuu.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.