Fundamentarea politicii de produs pe baza imaginii in raport cu concurenta

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Dintre aceste persoane care formeaza piata teoretica, o parte nu au veniturile necesare formarii unei cereri solvabile, iar o parte nu se incadreaza in categoria de varsta generatoare a unui anumit comportament pe piata.Scazand aceste doua categorii de persoane din piata totala, se obtine piata actuala sau piata efectiva a produsului de referinta.In segmentul de varsta de interes, 20-55 de ani, su[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Fundamentarea politicii de produs pe baza imaginii in raport cu concurenta

Dintre aceste persoane care formeaza piata teoretica, o parte nu au veniturile necesare formarii unei cereri solvabile, iar o parte nu se incadreaza in categoria de varsta generatoare a unui anumit comportament pe piata.Scazand aceste doua categorii de persoane din piata totala, se obtine piata actuala sau piata efectiva a produsului de referinta.In segmentul de varsta de interes, 20-55 de ani, sunt aproximativ 282500 barbati. Dintre acestia doar 36% realizeaza venituri de peste 10 milioane lunar.

PA = 36% * 282500 = 101700
Deci, 101700 barbati reprezinta piata actuala formata din barbati cu o varsta cuprinsa intre 20 si 55 de nai si cu venituri de peste 10 milioane lunar. Segmentarea pietei
Intrucat cele mai multe piete ale produselor sunt eterogene, adica oamenii au preferinte distincte, iar firmele cu resursele lor limitate nu isi pot permite sa se adreseze la un nivel satisfacator intregii piete, s-a ajuns la concluzia ca pentru a fi competitiv trebuie sa te limitezi la o anumita zona de piata. De aici si notiunea de segmentare a pietei.

Potentialul pietei
Potentialul pietei (Pp) ne arata CAT anume va fi valoarea totala a vanzarilor, daca produsul va avea un anumit nivel de pret, iar consumatorii vor avea un anumit nivel al veniturilor. Acesta ia in considerare o anumita elasticitate a cererii (si vanzarilor), in raport cu variatia pretului produsului si a veniturilor consumatorilor.

Ca si consumatori, oamenii percep usor produsele si procesele de schimb de pe piata bunurilor de consum. Un lucru important este ca majoritatea intreprinderilor nu vand consumatorilor individuali, ci unor alte organizatii la o valoare cu mult mai mare a bunurilor tranzactionate intre aceste organizatii decat a celor vandute pe piata de consum.
In cazul consumatorilor organizationali, acestia se aprovizioneaza fie ca un proces de rutina, fie in cazul comenzilor complexe, de valoare mare sau diferite de cele anterioare.

Cresterea incertitudinii asupra calitatii motoarelor existente pe piata se datoreaza faptului ca multi consumatori au indoieli in ceea ce priveste materialul din care sunt confectionate . Acest lucru se intampla deoarece exista multe firme pe piata care "fura" numele de marca sau semnul de marca al firmelor cu renume. Din acest motiv, firma noastra beneficiaza de marca inregistrata, avand deci protectie legala chiar si asupra ambalajelor. Pentru a inlatura aceste nedumeriri, firma are obligatia de a face cat mai cunoscute calitatile produsului, aceasta fiind posibila printr-o campanie de publicitate cat mai intensa.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.