Functionarul comunitar roman

7x puncte

categorie: Drept

nota: 10.00

nivel: Facultate

Astfel, concomitent cu schimbarile de ordin politic, se resimte o tendinta noua in administratia publica, atit la nivel central, cit si local, o tendinta de a trece la noi forme de administrare, europene, ce a revolutionat intreaga structura administrativa in Romania. Aceasta reforma, insa, nu a putut fi implementata cu succes pina la sfirsit, din considerentul ca mentalitatea veche s-a inradacina[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Functionarul comunitar roman

Astfel, concomitent cu schimbarile de ordin politic, se resimte o tendinta noua in administratia publica, atit la nivel central, cit si local, o tendinta de a trece la noi forme de administrare, europene, ce a revolutionat intreaga structura administrativa in Romania. Aceasta reforma, insa, nu a putut fi implementata cu succes pina la sfirsit, din considerentul ca mentalitatea veche s-a inradacinat foarte adinc la functionarii publici, care isi indeplineau obligatiunile de serviciu numai facind favoruri diferitor grupari politice, cu scopul de a nu pierde fotoliile comode.

Dar nu putem nega adevarul ca ceva totusi s-a facut. Partial administratia publica in Romania se intoarce cu fata spre modelele europene, preluind unele noi forme de lucru. Si in primul rind in ceea ce priveste constituirea propiului personal. Caci de ei depinde cum va demara mai departe procesul de reformare a administrarii publice, a politicii sale. Este un element nou, pentru ca pina in prezent nu se scotea in evidenta un asa factor ca calitatea personalului. Si nici nu era un cadru legislativ bine conturat care sa reglementeze acut procesul de activitate a personalului administratiei publice. Dar odata cu adoptarea Statutului Functionarului Public, s-a incercat acoperirea acestui gol si s-a pus baza unei noi conceptii in ceea ce priveste administratia publica.

Suedia depune si ea cerere de aderare la ComunitaAZtile Europene.
01.07.1968: Intra in vigoare reglementarile relative la principiul liberei circulatii a lucratorilor pe intregul spatiu comunitar, in vederea realizarii unei piete comune a fortei de munca.
01-02.12.1969: Reuniti la Haga (Olanda), pentru a discuta realiAZzarea pietei interne comuniiare, aprofundarea integrarii si largirea Comunitatii Europene

(nume folosit frecvent pentru desemnarea anAZsamblului celor trei Comunitati Europene dupa unificarea institutionaAZla din 1967, prescurtat C.E.). sefii de stat sau de guvern din cele sase tari membre hotarasc accelerarea procesului de integrare europeana, realizarea in etape a uniunii economice si monetare (U.E.M.) si relanAZsarea cooperarii politice. Se decide, totodata, deschiderea negocierilor de aderare cu Danemarca. Irlanda, Marea Briianie .si Norvegia.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.