Functionarea motoarelor cu aprindere prin scanteie

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Liceu

Dupa ardere rezulta gaze cu o presiune de 25-40 daN/cm2 si temperatura de 2273-2573ēK.Timpul iii - detenta sau destinderea gazelor este procesul prin care gazele care au rezultat in urma arderii isi maresc volumul si astfel deplaseaza pistonul de la punctul mort interior la punctul mort exterior. Pe tot acest parcurs, ambele supape inchid orificiile respective, iar gazele de ardere, prin destinder[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Functionarea motoarelor cu aprindere prin scanteie

Dupa ardere rezulta gaze cu o presiune de 25-40 daN/cm2 si temperatura de 2273-2573ēK.Timpul iii - detenta sau destinderea gazelor este procesul prin care gazele care au rezultat in urma arderii isi maresc volumul si astfel deplaseaza pistonul de la punctul mort interior la punctul mort exterior. Pe tot acest parcurs, ambele supape inchid orificiile respective, iar gazele de ardere, prin destinderea lor, dau nastere la o forta care actioneaza asupra pistonului si prin biela se transmite la arborele motor.

Acesta este timpul motric, cursa motrica sau utila, care produce lucru mecanic necesar functionarii motorului si folosirii lui in diferite scopuri.La sfarsitul detentei presiunea gazelor scade, ajungand la 2-4 daN/cm2, iar temperatura este de 1073-1273ēK.
Cu putin inainte ca pistonul sa ajunga la punctul mort exterior se deschide supapa de evacuare si incepe evacuarea care are loc pana la sfarsitul cursei si in continuare, dupa cum rezulta mai jos.
Timpul IV - evacuarea gazelor de ardere, este procesul care are loc in timp ce pistonul se deplaseaza de la punctul mort exterior la punctul mort interior. Orificiul de evacuare este deschis de supapa respectiva, iar cel de admisie este inchis, ceea ce permite iesirea gazelor din cilindru.

In timpul evacuarii, presiunea gazelor arse este de 1,1-1,25 daN/cm2, iar temperatura este de cca 873-1073ēK.Cu putin inainte ca pistonul sa ajunga la punctul mort interior, supapa de admisie se deschide si incepe admisia cu avans, pentru ciclul urmator.Se impune o cat mai buna evacuare de gazele de ardere, pentru ca ramanerea lor in cilindru reprezinta reducerea incarcaturi proaspete, adica a cantitatii de amestec carburant. De aceea, supapa de evacuare trebuie sa se deschida cu avans, spre sfarsitul detentei (avans la deschiderea supapei de evacuare) si se inchide cu intarziere dupa ce pistonul a trecut de punctul mort interior (intarziere la inchiderea supapei de evacuare).

Trebuie mentionat ca, la sfarsitul evacuarii si inceputul admisiei, ambele orificii sunt deschise de supapele respective. Este fenomenul de incalecare a supapelor. Acest fenomen este nedorit, pentru ca amestecul carburant admis antreneaza si retine in cilindru gaze arse, care ocupa locul celor proaspete si este inevitabil, pentru ca supapele trebuie sa se deschida pe o perioada mai lunga. Deschiderea supapelor pe durate mai lungi asigura o golire buna a cilindrilor de gaze arse si umplerea corespunzatoare cu amestec proaspat, ceea ce asigura marirea puterii motorului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.