Functiile menstruatiei

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.82

nivel: Facultate

Prima menstruatie:
In India, prima menstruatie apare in medie intre 14 si 16 ani. Varsta la care apare prima menstruatie variaza in functie de tara, clima, rasa, comunitate, familie si constitutie fizica. In zonele cu clima calda apare la varste timpurii, in zonele friguroase apare la varste mature. Menstruatia apare mai repede la fetele care locuiesc in zonele urbane si orasele mari, in co[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Functiile menstruatiei

Prima menstruatie:
In India, prima menstruatie apare in medie intre 14 si 16 ani. Varsta la care apare prima menstruatie variaza in functie de tara, clima, rasa, comunitate, familie si constitutie fizica. In zonele cu clima calda apare la varste timpurii, in zonele friguroase apare la varste mature. Menstruatia apare mai repede la fetele care locuiesc in zonele urbane si orasele mari, in comparatie cu cele din zonele rurale sau sate. Apare mai devreme la fetele nascute in familiile bogate, care au tot confortul si luxul, in comparatie cu fetele care provin din familii din clasa muincitoare si care duc o viata decenta.

In schimb apare relativ tarziu la fetele care provin din familii sarace. In unele cazuri apare la 11,12 sau 13 ani, deci mai devreme decat media de varsta la care apare de obicei, iar in alte cazuri cu 1, 2 sau 3 ani mai tarziu, deci pe la 17, 18 sau chiar 19 ani.
Daca starea generala de sanatate este buna si nu exista vreo problema mai speciala care necesite atentie medicala, aparitia menstruatiei cu 1, 2 ani mai devreme sau mai tarziu nu are o importanta deosebita.

Se stie ca orice climat sau tara, prima menstruatie poate aparea mai tarziu decat media de aparitie, fara a cauza vreo problema de sanatate. Cu cat apare mai tarziu, cu atat e mai bine pentru nutritia si dezvoltarea fetei. Mai mult de atat, aparitia prematura a menstruatiei este intotdeauna urmata de aparitia prematura a menopauzei.In realitate, aparitia primei scurgeri menstruale mai tarziu este un avantaj deoarece in acest fel tanara isi devolta feminitatea cat mai mult. Aparitia este de preferat sa fie pana la cel putin 14, 15 ani.

Instructiuni pentru mame
Fiecare mama ar trebui sa-si invete fiica ajunsa la pubertate, sa astepte schimbarile care sunt pe cale sa apara. Aceasta educatie va pregati fata care nu va fi luata prin surprindere la aparitia primei menstruatii. Ei nu-i va fi frica de acest fenomen necunoscut si nu va fi socata la aparitia lui. Astfel nu va fi posibila incetarea scurgerii din cauza socului sau nu va recurge la folosirea unor lucruri periculoase din ignoranta.

Mamele ar trebui sa fie constiente de importanta sprijinului lor pentru fiice in aceste zile si ca sunt multe lucruri care pot fi facute pentru a trece destul de usor peste dificultatile si micile probleme cu care se confrunta. Mamele inteligente nu ar trebui sa lase aceasta discutie in seama altor persoane. Aceasta discutie este in responsabilitatea ei. De asemenea, ea ar trebui sa-i dea sfaturi fiicei sale cu privire la igiena in timpul menstruatiei, la regulile de sanatate pe care ar trebui sa le respecte in aceasta perioada, evitand imbolnavirea si mentinandu-si sanatatea.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.