Functiile mass-media - regimuri - actori si roluri

1x punct

categorie: Romana

nota: 9.80

nivel: Facultate

Tehnicienii
Acestia sunt adeseori uitaji. Se fac remarcaji mai ales cand isi inceteaza lucrul: ei sunt cei care stau cel mai frecvent la originea grevelor din mass-media. Tipografii s-au constituit in primele sindicate muncitoresti, caci aveau o educajie si mijloacele de a-si difuza ideile. Puterea lor este inca destul de mare: sindicatele presei najionale engleze au blocat orice modernizar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Functiile mass-media - regimuri - actori si roluri

Tehnicienii
Acestia sunt adeseori uitaji. Se fac remarcaji mai ales cand isi inceteaza lucrul: ei sunt cei care stau cel mai frecvent la originea grevelor din mass-media. Tipografii s-au constituit in primele sindicate muncitoresti, caci aveau o educajie si mijloacele de a-si difuza ideile. Puterea lor este inca destul de mare: sindicatele presei najionale engleze au blocat orice modernizare timp de 20 de ani, pana in 1986.Uneori, tehnicienii se fac remarcaji prin absenja lor. In lumea a treia, ei lipsesc mai mult decat jurnalistii sau materia prima, lucru evident mai ales in {arile Africii negre.

Utilizatorii: cet&teni ssi consumatori
Odinioara, ei se puteau manifesta doar prin decizia de a cumpara sau nu un ziar. Puteau de asemenea sa dea drumul aparatului - dar, intr-o Jara ca Franja, gestul nu avea mare efect, pentru ca rezultatele rarelor sondaje nu erau date publicitafii. Oricum, redactorii-sefi si responsabilii de programe credeau ca stiu mai bine decat publicul insusi nevoile si dorinjele acestuia.

Astazi, datorita comercializarii si concurenjei in permanent! crestere, numarul sondajelor de piaja a crescut; rezultatele lor sunt date publicitajii si se line cont de ele. Utilizatorii, mai activi dec^t in trecut, isi fac cunoscute dorinjele si nemullumirile. Din pacate, majoAZritatea se cred neputinciosi.

Politicienii
Informajia este sinonima cu puterea: este imposibil sa acjionezi fara sa cunosti. Or, exista profesionisti ai puterii: oamenii politici. In mod firesc, ei au vrut dintotdeauna sa objina si sa pastreze pentru ei un maximum de informajii. S-au straduit deci sa limiteze difuzarea informajiei in public sau sa ii manipuleze conjinutul; au reusit mult timp lucrul acesta si, intr-o oarecare masura, inca il mai fac.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.