Functiile managementului

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.74

nivel: Facultate

Componenta cea mai complexa a sistemului managerial. Aportul acestei functii se manifesta in realizarea obiectivelor stabilite prin functia de previziune. Functia de organizare are menirea sa raspunda la intrebarea Cum sa faca? Ca # sa indeplineasca obiectivele prestabilite. Organizarea ca functie manageriala poate fi definite prin ansamblul actiunilor intreprinse in scopul utilizarii cu maximul d[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Functiile managementului

Componenta cea mai complexa a sistemului managerial. Aportul acestei functii se manifesta in realizarea obiectivelor stabilite prin functia de previziune. Functia de organizare are menirea sa raspunda la intrebarea Cum sa faca? Ca # sa indeplineasca obiectivele prestabilite. Organizarea ca functie manageriala poate fi definite prin ansamblul actiunilor intreprinse in scopul utilizarii cu maximul de eficienta a resurselor umane, materiale si financiae pe care le are la dispozitia sa #. Oricit de mica nar fi firma (cu personalitate juridica) functia se manifesta sub toate componentele sale.

Functia de organizare desemneaza ansamblul proceselor de management prin intermediul carora se stabilesc si se delimiteaza procesele de munca fizica si intelectuala, gruparea alor pe posture, formatii de munca, compartimente in vederea realizarii, in cit mai bune conditii a obiectivelor prestabilite. Functia mai raspunde la intrebarea Cine? Si Cum? Contribuie la realizarea obiectivelor firmei? Raspunsul il constituie combinarea nemijlocita a resurselor umane si in mod indirect, materiale, financiare la nivelul locurilor de munca, compartimentelor si # in ansamblul.

In cadrul oricarei organizatii delimitam 2 categorii principale. Aceasta functie este exercitata de managementul # superior. A doua categorie majora o reprezinta organizarea principlelor componente ale #, unde puteau nominaliza functiile #. Trecerea la economia de piata a RM impune o organizare cu un pronuntat caracter creative, flexibil si dinamic, care ar determina economia nationala.(2.3) Functia de coordonare

Consta in ansamblul proceselor de munca prin care se armonizeaza deciziile si actiunile personalului firmei si ale sistemelor sale in cadrul functiei de previziune si a sistemului organzat stabilit anterior. Coordonarea este o organizare in dinamica care consta din dinamismul firmei si a mediului ambiant, din complexitatea, diversitatea proceselor care au loc in firma. Pt asigurarea unei coorodnari eficiente este esentiala existenta unei comunicari adecvate la nivelul procesului managerial.

Prin comunicare intelegind transmiterea de informatie si perceperea integrala a mesajelor continute. Asigurarea unei comunicari efective depinde de un complex de factor ice reflecta atit calitatile manageriale, realismul obiectivelor, nivelul de pregatire a manageilor cit si a executantilor. Coordonarea imbraca 2 forme: - bilaterala - multilaterala.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.