Functia de tratare a informatiei - 2

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Prelucrarea informatiilor - presupunand totalitatea transformarilor la care sunt supuse mesajele receptionate, in asa fel incat, sa rezulte informatii distincte de cele receptionate. De exemplu, prin centralizarea unor date, un functionar va intocmi documentul sau lucrarea numita Centralizator care cuprinde informatii noi, fata de datele receptionate; prelucrari de informatii sunt si diversele cal[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Functia de tratare a informatiei - 2

Prelucrarea informatiilor - presupunand totalitatea transformarilor la care sunt supuse mesajele receptionate, in asa fel incat, sa rezulte informatii distincte de cele receptionate. De exemplu, prin centralizarea unor date, un functionar va intocmi documentul sau lucrarea numita Centralizator care cuprinde informatii noi, fata de datele receptionate; prelucrari de informatii sunt si diversele calcule matematice pe care le efectueaza calculatorii umani sau masinile de calcul. In general, prelucrarea informatiilor constituie partea cea mai complexa si subtila dintre etapele procesului informational.

Stocarea informatiilor (sau memorarea) este operatia prin care o cantitate de informatii este inmagazinata pe un suport material sau in creierul uman; aceasta informatie poate fi receptionata de mai multe ori, fiind conservata, in functie de necesitati sau importanta, pentru perioade mai scurte sau mai indelungate de timp.
Parcurgerea acestor etape constituie asa numitele procese informationale.

Pentru a fi valorificate, informatiile trebuie sa circule. Schimbul de informatii in interiorul organizatiilor sau intre organizatii este denumit comunicatie. Procesele comunicationale cuprind fazele de predare, transmitere si primire a informatiilor.
In orice structura organizatorica, aceste procese nu se desfasoara la intamplare ci sunt strans intercolerate, constituind sistemul informational al unei organizatii.

Orice angajat, implicat in activitatile de birou, trebuie sa cunoasca provenienta informatiilor pe care le culege, natura informatiilor, avantajele si dezavantajele metodelor si mijloacelor de prelucrare, directia de transmitere si rolul lor in sistem. Secretariatul, prin rolul sau de auxiliar circumscris conducerii, opereaza, desigur, cu informatiile materializate si nematerializate care circula la acest nivel al organizatiei. Gradul de complexitate, al activitatilor specifice procesului informational, variaza in functie de complexitatea activitatii de management, a deciziilor si actiunilor intreprinse de managerul caruia ii este subordonat secretariatul.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.