Functia de tratare a informatiei

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.82

nivel: Facultate

In aceste conditii, se poate afirma ca informatia constituie o resursa fundamentala a procesului de management pentru atingerea obiectivelor organizatiei. Sistemul informational al organizatiilor asigura coeziunea sistemului de conducere. Informatia circula pe canale formate de legaturi ierarhice si functionale materializate de structura organizatorica a unitatii. Din sistemul informational face [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Functia de tratare a informatiei

In aceste conditii, se poate afirma ca informatia constituie o resursa fundamentala a procesului de management pentru atingerea obiectivelor organizatiei. Sistemul informational al organizatiilor asigura coeziunea sistemului de conducere. Informatia circula pe canale formate de legaturi ierarhice si functionale materializate de structura organizatorica a unitatii. Din sistemul informational face parte si sistemul de comunicatii prin care se pun in contact sursele de informatii prin intermediul retelelor.

1.2. Tipologia circuitelor informationale la nivelul secretariatului
In sistemul informational al organizatiilor, secretariatele manageriale se constituie ca adevarate centrale de comutatie a informatiilor, unde acestea converg din toate partile intreprinderii si din exterior.
Secretariatul este o centrala in circuitul ascendent si descendent al informatiei ce se desfasoara intre conducator si subsistemul condus: circuit ascendent in etapa premergatoare deciziilor, furnizand conducerii informatiile obtinute de la diferite compartimente ale organizatiei, eventual selectate prin tehnici specifice.

circuit descendent prin care conducerea organizatiei, in exercitarea functiei de comanda, emite decizii de organizare, coordonare si executie catre subsistemul condus; acestea se concretizeaza prin ordine, dispozitii, circulare, redactate si transmise de catre secretariat. circuit ascendent in cursul executarii deciziilor, adica informatiile de control prin care conducatorul se asigura daca deciziile transmise au fost executate; se concretizeaza prin de dari seama, rapoarte, pontaje si alte situatii sintetice. Este faza de retroactiune (feed-back-ul) in exercitarea functiei ce control si evaluare.

C) Secretariatul este o centrala de comutatie a informatiilor pentru informatiile care intra din mediul extern catre toate nivelurile organizatiei si a celor care ies din organizatie spre mediul extern. Orice organizatie are relatii cu mediul economico-social: organe financiare, bancare, organizatii ierarhic superioare sau subordonate (filiale, agentii, sucursale), alte organizatii si parteneri de afaceri. Comunicarile oficiale se desfasoara cu preponderenta prin scrisori, chiar daca intr-o faza initiala se poarta eventuale comunicari verbale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.