Functia de reprezentare

5x puncte

categorie: Drept

nota: 9.75

nivel: Facultate

In aceste conditii, domeniile de competenta ale secretariatului, auxiliarul direct al managementului, au evoluat spre o alta coordonata, aceea a competentelor sociale. Dincolo de provocarile profesionale in fata tehnologiei informationale si comunicationale, competentele sociale constituie o noua provocare in exercitarea acestei profesiuni. Conducerea organizatiilor care se desfasoara mai ales pr[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Functia de reprezentare

In aceste conditii, domeniile de competenta ale secretariatului, auxiliarul direct al managementului, au evoluat spre o alta coordonata, aceea a competentelor sociale. Dincolo de provocarile profesionale in fata tehnologiei informationale si comunicationale, competentele sociale constituie o noua provocare in exercitarea acestei profesiuni. Conducerea organizatiilor care se desfasoara mai ales prin comunicare, are nevoie tot mai mult de secretare sau asistente manageriale calificate dar si capabile sa comunice si sa se comporte conform noilor cerinte.

Situatii oficiale specifice, in care secretariatul isi exercita functia de reprezentare, la nivelul organizatiilor, le reprezinta: primirea vizitatorilor, audientele, relatiile cu reprezentantii presei, negocierile. Rolul secretariatului este, in general, acela de a crea conditiile preliminare pentru desfasurarea eficienta si in bune conditiuni a acestor contacte. Exercitarea functiei de reprezentare nu poate fi, insa, raportata numai la aceste actiuni specifice procesului de management. Posibilitatile de reprezentare depasesc aceasta sfera, daca ne raportam la fluxurile comunicationale gestionate la acest nivel al organizatiei, mentionate in capitolele anterioare.

Dincolo de relatiile ierarhice cu seful direct, solicitarile secretariatul sunt dintre cele mai diverse, de la simple informatii sau eliberari de inscrisuri pana la situatii complexe de comunicare oficiala in absenta managerului. Functia de reprezentare a secretariatului, poate fi, astfel, extinsa chiar la nivel de organizatie, secretarele fiind adesea numite "cartea de vizita" a unei organizatii, in sensul ca, ele sunt primele persoane cu care se intra in contact, la nivelul conducerii, putand influenta pozitiv sau negativ imaginea organizatiei.

In lipsa unui serviciu de Relatii Publice, secretariatul poate suplini cu succes o serie de actiuni de imagine, mai ales in cazul comunicarii in interior si exterior. De pilda, felul in care-l trateaza la telefon pe partenerii de afaceri sau cum vin in intampinarea colegilor influenteaza puternic imaginea firmei in viziunea partenerilor. Un comportament elevat, elegant, diplomat si inspirat, consecvent si ponderat poate crea adevarate punti intre oamenii cu care comunica organizatia. Posibilitatile lor de influentare directa si indirecta depind de: treapta ierarhica a sefilor, de domeniile de sarcini ale sefilor precum si de propria initiativa si iradiere personala.

Cunoasterea clara a acestor obiective, consideram ca poate constitui deja o premiza in perfectionarea acestei dimensiuni "comportamentul profesional" care se inglobeaza in competentele sociale necesare acestei profesiuni. Ideea de baza este aceea ca o secretara trebuie sa placa, sa stie sa se faca placuta. In ultimii ani s-a scris o vasta literatura a omului care place, care stie sa se faca placut, sa comunice pe plan individual si profesional. Deoarece aceste aspecte tin de alte domenii ale cercetarii, precum psihologia sociala, in contextul acestui manual am incercat doar sa exprimam cateva idei care sa releve idealul.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.