Functia de decizie in invatamant

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Inca de la inceputul existentei sale, omul. Participand la diverse activitati a ajuns sa aiba nevoie de un conducator de grup. Participarea in grup il determina pe om sa fie conducator de grup ori sa fie condus. Daca era condus, omul trebuia sa primeasca si sa execute actiunile cerute. Ca si conducator, el avea o sarcina ceva mai complicata trebuia sa se gandeasca la ce actiuni avea sa le dea spre[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Functia de decizie in invatamant

Inca de la inceputul existentei sale, omul. Participand la diverse activitati a ajuns sa aiba nevoie de un conducator de grup. Participarea in grup il determina pe om sa fie conducator de grup ori sa fie condus. Daca era condus, omul trebuia sa primeasca si sa execute actiunile cerute. Ca si conducator, el avea o sarcina ceva mai complicata trebuia sa se gandeasca la ce actiuni avea sa le dea spre executare subalternilor dar sa si duca la indeplinirea dorintelor si interesele comunitatii din care face parte si pe care o conducea.

La inceput nu era nevoie decat de un conducator dar, cu timpul, pe masura dezvoltarii sistemului de nevoi ale comunitatii, ale complicarii prin diversificare a situatiilor din mediul de viata, s-a ajuns la nevoia a mai multor conducatori pentru un grup iar, conducatorii au ajuns sa aiva o ierarhie proprie.
Treptat, omul incepe sa receptioneze informatii din mediul in care isi desfasoara activitatea. Folosindu-si propriile instincte sau folosindu-si rationamentul ia decizii, declanseaza actiuni astfel intervenind asupra mediului care a generat informatiile, modificari care determina emiterea de noi informatii dupa care ciclul se reia.

Acest procedeu este reprezentat prin figura de mai jos:
In sens larg, notiunea de management este cea cunoscuta de toata lumea, adica activitatea de a conduce o intreprindere. In dictionarul explicativ al limbii romane acest termen reprezinta stiinta organizarii si conducerii intreprinderii; ansamblul activitatilor de organizare si de conducere.Pentru a patrunde in complexitatea notiunii, trebuie sa spunem ca managementul cunoaste doua sensuri generale: cea de management ca activitate propriu-zisa de conducere si administrare si cea de management ca stiinta.

Una din definitiile managementului spune ca acesta este un set de activitati ce includ planificarea, luarea deciziei, organizarea, conducerea si controlul, toate fiind orientate spre folosirea resurselor umane, financiare, materiale si informationale ale organizatiei intr-o maniera efectiva si eficienta, in scopul atingerii unui obiectiv.Deci, pentru a-si atinge obiectivul, managerul presteaza o complexa munca, ce include combinarea si coordonarea a patru tipuri de resurse, si anume:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.