Functia de asistare directa a managerului

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.89

nivel: Facultate

Potrivit scopurilor urmate, in literatura de specialitate, mai ales, in practica mai putin, sunt delimitate urmatoarele tipuri de sedinte:
sedinte decizionale - organizate in scopul adaptarii unor decizii de ordin tactic si strategic, unicat in general, decizii marcate de risc si incertitudine, vizand realizarea unor obiective; sedinte de informare - prin care se urmareste transmiterea sau[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Functia de asistare directa a managerului

Potrivit scopurilor urmate, in literatura de specialitate, mai ales, in practica mai putin, sunt delimitate urmatoarele tipuri de sedinte:
sedinte decizionale - organizate in scopul adaptarii unor decizii de ordin tactic si strategic, unicat in general, decizii marcate de risc si incertitudine, vizand realizarea unor obiective; sedinte de informare - prin care se urmareste transmiterea sau colectarea de informatii, sedinta fiind in acest sens mijlocul de comunicare cel mai eficient pentru culegere feed back-ului. In functie de domeniul vizat, aceste sedinte se pot desfasura conform unui calendar prestabilit (saptamanal, lunar etc.) dar si ad-hoc, atunci cand intervin situatii speciale, urgente si/sau complexe;

sedinte de exploatare destinate cercetarii implicatiilor unor decizii adoptate, unor situatii speciale previzibile in viitor, precum si a adunarii solutiilor posibile de exploatare. Putem spune ca exploateaza zona viitorului In general, aceste sedinte se bazeaza pe stimularea si exploatarea potentialului de creativitate al personalului;sedinte de armonizare - avand ca obiectiv sincronizarea actiunilor personalului din compartimentele aflate pe acelasi nivel ierarhic pentru realizarea unor obiective comune. De regula sunt sedinte operative, convocate numai atunci cand apar astfel de probleme sau programe de o complexitate mai deosebita;

sedintele eterogene - intrunesc mijloacele de actiune a doua sau mai multe tipuri de sedinte prezentate anterior, fiind organizate cu precadere la nivelul managementului superior si mediu al firmei. reprezinta tipul cel mai frecvent practicat, conform investigatiilor de specialitate, aceasta explicandu-se prin criza de timp a participantilor sau prin ignorarea utilizarii sedintei ca pe o metoda cu specific si cerinte proprii.sedintele ad-hoc - pentru rezolvarea unor probleme neprevazute, care presupun si rezolvare urgenta: vizite importante neprevazute, aparitia unor legi sau ordonante care implica schimbari.

4.1.1. Proceduri organizatorice
Rezultatele unei sedinte depind, in primul rand, de continutul acesteia si de hotararile luate. Intr-o mare masura, ele depind si de buna planificare, pregatire si desfasurare a intalnirii precum si de urmarirea respectarii hotararilor ce se iau in cadrul acestuia.
Secretariatul, avand rol complementar pe langa organele de conducere, va participa direct la toate etapele organizarii. De multe ori conducatorii se bizuie complet pe secretare in pregatirea reuniunilor. De aceea vom reda, in continuare, cateva repere orientative privind organizarea acestora.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.