Fumatul pe ascuns

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.83

nivel: Facultate

Mi-a raspuns: A Stiu, dar cum ti-ar fi daca ar trebui sa vezi pe cineva la care tii cum se distruge in mod sistematic?>> Argumentul mi s-a parut imbatabil, asa ca am incercat sa ma las. Incercarea a esuat peste trei saptamani, dupa o cearta serioasa cu un vechi prieten. Mi-am dat seama abia dupa cativa ani ca eu, cu mintea mea cea vicleana, declansasem in mod deliberat cearta. Micul monstru intra[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Fumatul pe ascuns

Mi-a raspuns: A Stiu, dar cum ti-ar fi daca ar trebui sa vezi pe cineva la care tii cum se distruge in mod sistematic?>> Argumentul mi s-a parut imbatabil, asa ca am incercat sa ma las. Incercarea a esuat peste trei saptamani, dupa o cearta serioasa cu un vechi prieten. Mi-am dat seama abia dupa cativa ani ca eu, cu mintea mea cea vicleana, declansasem in mod deliberat cearta. Micul monstru intrase in actiune - era clar. Oricum, aveam o scuza. Imi trebuia cu disperare o tigara si asa am reinceput sa fumez.

Nu suportam sa ma gandesc la dezamagirea sotiei mele, prin urmare nu i-am spus. Fumam doar cand eram singur. Apoi, treptat, am inceput sa fumez in compania prietenilor, pana cand toata lumea a ajuns sa stie ca fumez, mai putin sotia mea. Imi amintesc ca eram destul de multumit. Ma gandeam: A Macar am micsorat doza. >> Pana la urma, Joyce m-a acuzat ca fumez pe ascuns. Mi-a amintit de momentele in care starnisem o cearta doar ca sa ies ca o furtuna din casa. Ori de faptul ca imi lua doua ceasuri sa cumpar vreun maruntis, ori de ocaziile in care in mod normal ea ar fi trebuit sa ma insoteasca, iar eu recursesem la o scuza firava ca sa ies singur.

Pe masura ce prapastia de ordin social dintre fumatori si nefumatori se adanceste, apar literalmente mii de cazuri in care compania prietenilor sau a rudelor e evitata din cauza tigarii. Dar partea cea mai rea a fumatului pe ascuns este ca intretine, in mintea fumatorului, iluzia ca e privat de ceva. In acelasi timp, duce la o diminuare drastica a respectului de sine, un om altminteri cinstit ajunge sa-si insele familia si prietenii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.