Fumatul - un obicei social

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.69

nivel: Facultate

Astazi atitudinea s-a schimbat radical. Barbatul puternic al zilelor noastre nu trebuie sa fumeze. Barbatul puternic al zilelor noastre nu e dependent de un drog. Din cauza acestei revolutii sociale toti fumatorii de azi se gandesc serios sa se lase. Fumatorii sunt in general considerati astazi niste oameni slabi. Tendinta cea mai semnificativa pe care am observat-o in timpul scurs de la prima edi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Fumatul - un obicei social

Astazi atitudinea s-a schimbat radical. Barbatul puternic al zilelor noastre nu trebuie sa fumeze. Barbatul puternic al zilelor noastre nu e dependent de un drog. Din cauza acestei revolutii sociale toti fumatorii de azi se gandesc serios sa se lase. Fumatorii sunt in general considerati astazi niste oameni slabi. Tendinta cea mai semnificativa pe care am observat-o in timpul scurs de la prima editie a acestei carti, din 1985, este accentul tot mai puternic pus pe aspectul antisocial al fumatului.

Zilele in care tigara era mandra emblema a femeii sofisticate sau a barbatului dur s-au dus pentru totdeauna. Toata lumea stie astazi ca singurul motiv pentru care cineva continua sa fumeze este ca n-a reusit sa se lase ori ca e prea infricosat ca sa incerce. Fumatorul e pus zilnic la stalpul infamiei prin interdictiile de a fuma la birou si in locuri publice sau prin atacurile fostilor fumatori AŠ mai virtuosi decat tine >>, astfel incat comportamentul lui se schimba. Am observat recent lucruri pe care nu le-am mai vazut de cand eram copil - de pilda, fumatori scuturandu-si scrumul in palma sau in buzunar pentru ca le este jena sa ceara o scrumiera.

Ma aflam acum cativa ani intr-un restaurant. Se facuse miezul noptii. Toata lumea terminase de mancat. La o ora cand se aprind in mod normal tigarile si trabucele, nimeni nu fuma. Plin de vanitate, mi-am spus: AŠ A! Eforturile mele incep sa aiba efect! >> L-am intrebat pe chelner: AŠ V-ati transformat intr-un restaurant pentru nefumatori? >> Raspunsul a fost negativ. M-am gandit: AŠ Ciudat. Stiu ca o multime de oameni se lasa de fumat, dar e imposibil sa nu fie nici un fumator aici.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.