Fumatorii ocazionali, adolescentii, nefumatorii

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 8.79

nivel: Facultate

Pe vremuri eram un jucator de golf fanatic. Ma faleam ca joc foarte des si doream sa joc si mai mult. De ce se falesc fumatorii cu cat de putin fumeaza? Daca acesta e adevaratul criteriu, atunci corolarul este sa nu mai fumezi deloc!Daca ti-as spune: A Stii, pot sa nu mananc morcovi o saptamana intreaga, nu mi-e greu deloc >>, ai crede ca am luat-o razna. Daca imi plac, de ce sa nu mananc morcovi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Fumatorii ocazionali, adolescentii, nefumatorii

Pe vremuri eram un jucator de golf fanatic. Ma faleam ca joc foarte des si doream sa joc si mai mult. De ce se falesc fumatorii cu cat de putin fumeaza? Daca acesta e adevaratul criteriu, atunci corolarul este sa nu mai fumezi deloc!Daca ti-as spune: A Stii, pot sa nu mananc morcovi o saptamana intreaga, nu mi-e greu deloc >>, ai crede ca am luat-o razna. Daca imi plac, de ce sa nu mananc morcovi o saptamana? Iar daca nu-mi plac, de ce sa fac o asemenea declaratie? Prin urmare, cand un fumator declara ceva de genul:

Pot sa nu fumez o saptamana intreaga, nu mi-e greu deloc >>, el incearca sa se convinga si pe el, si pe tine ca fumatul, in cazul lui, nu e o problema. Dar daca n-ar fi o problema, n-ar fi nevoie sa faca declaratia cu pricina. Ceea ce spune el de fapt este: A Am reusit sa supravietuiesc o saptamana intreaga fara sa fumez. >> Ca orice fumator, spera ca dupa aceea sa poata supravietui fara tigara o viata intreaga. Dar n-a putut supravietui decat o saptamana - si gandeste-te cat de pretioasa a fost tigara fumata dupa ce s-a simtit privat de nicotina o saptamana intreaga!

Iata de ce fumatorii ocazionali sunt dependenti intr-un mod mai eficace decat marii fumatori. Nu numai ca, in cazul lor, iluzia placerii e mai mare, dar motivatia de a se lasa e mai slaba caci cheltuiesc mai putini bani si nu sunt atat de vulnerabili la riscurile pentru sanatate.
Nu uita, singura placere pe care o obtin fumatorii este alinarea suferintei produse de abstinenta si, asa cum am explicat, chiar si aceasta placere e iluzorie. Imagineaza-ti micul monstru al nicotinei din interiorul corpului tau ca pe o mancarime permanenta, dar atat de usoara incat in cea mai mare parte a timpului nici macar n-o percepi.
Cand ai o mancarime continua, tendinta naturala e sa te scarpini. Si pentru ca organismul devine tot mai imun la nicotina, tendinta naturala e sa fumezi tigara de la tigara.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.