Fulcrum in serviciul Fortelor Aeriene Poloneze

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Aparatele Mig-29 est-germane aveau posibilitatea acrosarii a 2 arme nucleare , aceasta sarcina nu a fost folosita nici in exercitiile aeriene, datorita alocarii exclusive misiunii de aparare aeriana. Pana la reunificare avioanele au fost incluse in servicul de lupta permanent, echivalentul NATO al QRA (Quick Reaction Alert). Dupa livrare partea electronica, respectiv avionica pentru armamentul nuc[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Fulcrum in serviciul Fortelor Aeriene Poloneze

Aparatele Mig-29 est-germane aveau posibilitatea acrosarii a 2 arme nucleare , aceasta sarcina nu a fost folosita nici in exercitiile aeriene, datorita alocarii exclusive misiunii de aparare aeriana. Pana la reunificare avioanele au fost incluse in servicul de lupta permanent, echivalentul NATO al QRA (Quick Reaction Alert). Dupa livrare partea electronica, respectiv avionica pentru armamentul nuclear fost eliminat asa cum dupa reunificare sistemul de identificare PAROL a fost scos de rusi din motive de securitate. Aparatele est-germane primite aveau dotari asemanatoare celor rusesti.

Totusi, regimentele sovietice au primit produsul 9-13 (Mig-29C) cu posibilitati sporite fata de 9-12. La 3 oct'90 datorita viitorului incert, datorat reunificarii, toate tipurile de aeronave operate de est germani au fost incluse in inventarul Luftwaffe, multe puse in conservare pana la luarea unei decizii ferme. In cazul "Mig-29" comandamentul Luftwaffe a decis continuarea zborurilor operationale, aparatul la acel moment reprezentand o realizare de seama a industriei sovietice, detinand capabilitati manevriere impresionante.

Totodata, acestea au jucat un rol cheie in realizarea cerintelor functionale pentru programul Eurofighter, a caror specificatii se puneau la punct la acel moment, de aceea s-a decis investigarea amanuntita a posibilitatilor oferite de Mig-29. Dupa reunificare aparatele au fost desemnate "Aripii de evaluare si incercare Mig-29" din Luftwaffe. Doua simple si o dubla comanda sunt transferate la Manching pentru un program de incercare in cadrul Centrului de evaluare si incercare 61 (WdTsD-61), alte Mig-29A participand intro serie de zboruri de antrenament in lupta in martie'91 la Wittmund baza aripii 71 "Richtofen (JG-71), moment in care in baza se derula programul de modernizare ICE destinat pentru F-4.

O luna mai tarziu 6 Mig-29 sunt trimise la Decimonannu, Sardinia in primul exercitiu NATO de lupta aeriana impotriva unei varietati de avioane din cadrul NATO. Pilotii germani facand uz de sistemul de vizare prin casca, unic la acel moment, au facut posibila lansarea simulata a rachetelor R-73 pana la unghiuri de 75 de grade luand prin surprindere multi adversari. Dupa exercitiu USAF impruta pentru 18 luni pentru diferite incercari. Dupa perioada de teste si incercari de la WTD-61, a fost intocmit un raport inaintat ministrului apararii germane Gerhard Stoltenberg. La 25 iulie'91 acesta a decis pastrarea pentru inca 12 ani in serviciu a flotei de Mig-29.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.