Frumusetea Londrei

1x punct

categorie: Geografie

nota: 8.86

nivel: Gimnaziu

Referat despre Frumusetea Londrei
Cum ar arata Londra daca n-ar fi sediul Coroanei britanice? Cum ar arata fara manifestările ei tradiționale? Nici un oraș din lume nu isi etalează tradițiile intr-un mod atât de pitoresc cum face Londra la Palatul Buckingham, incit privitorii spun cu convingere: ,, Nici nu poate fi vorba despre sfârșitul monarhiei britanice”, in timp ce urmăresc ritua[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Frumusetea Londrei

Referat despre Frumusetea Londrei
Cum ar arata Londra daca n-ar fi sediul Coroanei britanice? Cum ar arata fara manifestările ei tradiționale? Nici un oraș din lume nu isi etalează tradițiile intr-un mod atât de pitoresc cum face Londra la Palatul Buckingham, incit privitorii spun cu convingere: ,, Nici nu poate fi vorba despre sfârșitul monarhiei britanice”, in timp ce urmăresc ritualul schimbării gărzii. Căciulile negre din piele de urs strălucesc parca deasupra tunicilor de un roșu intens, regina zâmbește grațios, iar fundalul este dominat de fațada neogotica a palatului.

Pe de o parte, Londra a fost modelata de faptul ca adăpostește reședința regilor Angliei de o mie de ani dar, pe de alta parte, tot acest oraș este locul de naștere al minijupei, al miscarii ,,punk”, citadela celebrei ,, fabulous fashion” si templul formației ,,Beatles”. Urbea este acum de o creativitate impresionanta, dar si atenta la ritualuri, incat insasi regina are nevoie de aprobare pentru a intra in City.

Londonezii ii privesc câteodată pe ceilalți cam de sus, fapt explicabil prin istoria lor: așezarea Londinium, fondata de romani era capitala provinciei Britannia. După declinul Imperiului Roman, triburile germanice ale anglilor si saxonilor au invadat fosta provincie romana, stabilindu-se si pe valea Tamisei.

Sfârșitul Imperiului Britanic si declinul portului comercial, la jumătatea secolului trecut, au lovit puternic orașul, care a reușit insa sa-si revină, fiind acum un puternic centru financiar mondial. Astăzi, in City lucrează circa 550.000 de oameni, dar putini mai poarta tradiționalele gambete si umbrele, întâlnindu-se, mai degrabă costumele la moda.

Londra contemporana atrage tinerii de pe tot mapamondul, care au făcut din împrejurimile lui Covent Garden centrul lor, creând totodată si zonele unice de la East End, Portobello Road Market si Clerkenwell. Americanii insisi considera Londra cel mai ,,cool” oraș, cu arta lui de avangarda, cu cozile lungi din fata discotecilor la moda si cu teatrele sale care garantează spectacole de înalta ținuta.

Amestecul cultural este unic si spectaculos: culorile Indiei, ritmurile carabiene si africane, dansurile Asiei. Orice excentricitate isi regăsește aici locul, iar daca vrei sa te relaxezi exista parcuri cu lacuri, adevarate oaze chiar in centrul orasului.

Suvenirurile pot fi: pantofi, imbracaminte ultima moda, seturi de picnic sau branza Stilton, iar pentru gurmanzi friptura de miel cu sos de menta, budinca cu prune, placinta cu carne pot fi o alegere potrivita. Festivaluri: Parada de Anul Nou din Piata Parlamentului pana in Piata Berkeley, Trooping the colour (parazi de ziua reginei), si Carnavalul Notting Hill .Muzeul Tussaud al figurilor de ceara din strada Marylebone este o atractie speciala.


Londra politica este foarte prezenta si domina o parte importanta a centrului orasului. In cartierul Whitehall se intalnesc principalele ministere si departamente ale guvernului, Banqueting Hall, precum si cladirea Parlamentului, citadela a democratiei si sediu al parlamentului englez din 1547. In partea de nord a acesteia se afla orologiul Big Ben, ale carui clopote suna pe 13 tonuri o arhicunoscuta melodie, amprenta sonora a postului de radio BBC

Londra regala a devenit mai accesibila turiștilor de cand regina a hotarat sa deschida pentru public parti ale palatului Buckingham. Se poate vizita si Turnul Londrei unde se pastreaza bijuteriile Coroanei, pazite de garzi in costume medievale. O vizita la Londra se poate incheia cu o calatorie cu omnibuzul dupa o vizita intr-un hotel de lux servind un ,,high tea”.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.