Frigurosii respectabili

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.88

nivel: Liceu

Cu un temperament nervos prin excelenta , rece si sec, nativul are in realitate un corp mai rezistent decit am presupune dupa aparenta exterioara. Este intr-adevar bine facut si destul de robust, iar atitudinea sa generala in fata vietii ii permite sa-si economiseasca vitalitatea, printr-o anumita "frica de lupta"

Ca si la celelalte semne de pamint, Taurul si Fecioara, fondul materi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Frigurosii respectabili

Cu un temperament nervos prin excelenta , rece si sec, nativul are in realitate un corp mai rezistent decit am presupune dupa aparenta exterioara. Este intr-adevar bine facut si destul de robust, iar atitudinea sa generala in fata vietii ii permite sa-si economiseasca vitalitatea, printr-o anumita "frica de lupta"

Ca si la celelalte semne de pamint, Taurul si Fecioara, fondul material si palpabil permite anumite resurse. In timp ce in Balanta, unde Saturn este la fel de puternic, echilibrul instabil (sensibiliiate exacerbata), prin virtutea semnului de Aer, se rupe usor si se exteriorizeaza, la nativul din Capricorn perturbatia pare sa nu iasa la lumina decit daca sint depasite anumite praguri. Subiectul sufera fara cricnire toate micile traumatisme materiale zilnice, chiar si socurile morale.

Dar semnul zodiacal ii confera inclinatii matematice in problema sanatatii; este fara indoiala cel la care "bilantul vital" cere sa fie urmarit mai indeaproape. Nenorocirea vrea ca aici totul sa para a se petrece fara stiinta nativului, spre deosebire de cazul nativilor din Fecioara. Apoi, cind "ecuatia sanatatii" se intrerupe fatis in manifestari vizibile, totul imbraca in ochii subiectului un caracter de fatalitate si de implacabilitate. Este momentul instalarii greoaie a dezordinilor, organizarea evolutiva a leziunilor al caror rasunet psihomatic le exagereaza puternic importanta, cu o reciprocitate fara sfirsit De unde inclinatia spre nevroza maniaco-depresiva si spre neurastenie, spre o aparenta resemnare.

Din punct de vedere glandular, se pare ca timusul trebuie sa se atrofieze de timpuriu la subiectul nostru care cunoaste doar un scurt stadiu infantil. Si hipofiza, in izolarea ei saturniana in mijlocul unui leagan osos cranian, ia conducerea fortelor cresterii si uneori le va exagera, ceea ce va produce o faptura longilina, cu pieptul ingust si umerii cazuti, al carui nas caracteristic o va inrudi cu Cavalerul Tristei Figuri. Intra in joc si paratiroidele, glande minuscule, mult timp ignorate, ascunse si greu de atins chirurgical.

Ele stau, intr-un raport matematic, la baza utilizarii si repartizarii aportului de calciu, in functie de echilibrul strict fosfor-calciu. Ceea ce conditioneaza buna forma a osaturii saturniene si poate determina respingerea sau, dimpotriva, acumularea, in puncte nedorite din organism, a calcarului a carui integrare artificiala se incearca. Aceasta dualitate saturniana de aviditate si refuz risca sa fie interpretata invers, ca in psihologie. Se poate lua drept exemplu tartrul dentar sau acea paradoxala, dar atit de adevarata, notiune a demineralizarii prin supramineralizare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.