Forta armata

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.85

nivel: Facultate

Securitatea mediului are in vedere mentinerea calitatii acestuia, prevenirea poluarii, reconstructia ecologica, constentizarea si educarea factorului uman, utilizarea resurselor financiare, dezvoltarea programelor de mediu si a programelor de colaborare zonala sau internationala.Stabilirea coordonatelor politicii si strategiei de mediu se bazeaza pe analiza riscurilor si amenintarilor la adresa me[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Forta armata

Securitatea mediului are in vedere mentinerea calitatii acestuia, prevenirea poluarii, reconstructia ecologica, constentizarea si educarea factorului uman, utilizarea resurselor financiare, dezvoltarea programelor de mediu si a programelor de colaborare zonala sau internationala.Stabilirea coordonatelor politicii si strategiei de mediu se bazeaza pe analiza riscurilor si amenintarilor la adresa mediului, in scopul identificarii actiunilor viitoare in domeniu.

Protectia mediului in domeniul militar reprezinta ansamblul activitatilor, masurilor, actiunilor si procedeelor adoptate de personalul militar si civil din cadrul structurilor militare pentru limitarea, reducerea, inlaturarea sau ameliorarea efectelor distructive asupra factorilor de mediu, provocate de pregatirea si desfasurarea actiunilor militare pe timp de pace, in situatii de criza si la razboi.
Printreactivitatilesociale care prezintarisc ecologic se numarasiactivitateamilitara CBRN.

Aceastaafecteazamediulinconjuratorprinprezentaconflictelor de tip biologic, chimic, nuclear sau radiologic. Impactulasupramediuluiestedemn de luatinseamaavandinvederefaptulcapetimpuldesfasurariiinstructiei, militariisimuleazaatacuripentru a se familiariza cu starea de conflict si a ajunge la stadiuloptim de pregatire.
In urma cercetarii intreprinse si a parcurgerii bibliografiei am conceput si structurat prezenta lucrare pe trei capitole, care la randul lor se impart in alte subcapitole.

Primul capitol, Conflictele militare si impactul asupra mediului inconjurator, prezinta cele mai importante problematici ale actiunilor militare cu repercusiuni asupra mediului inconjurator. Acesta este structurat la randul sau in patru subcapitole. Primul subcapitol, Mediul de securitatesimediulinconjurator. Delimitariconceptualeface o scurtaintroducereincadrulmediului de securitate, a caracteristiciloracestuiasi a celui de-al doilea element al analizei, mediulinconjurator, un element vital inducereaactiunilormilitare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.