Forme si fonduri de protectie a oamenilor si bunurilor impotriva calamitatilor naturale

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.55

nivel: Liceu

Existenta si evolutia omului nu pot fi gandite fara riscuri, iar singura noastra sansa este aceea de a constientiza in mod realist riscurile la care suntem supusi, de a incerca o evaluare cat mai adecvata a lor si de a identifica cele mai optime metode de a controla aceste riscuri.

Unele efecte negative pot fi provocate si de anumiti factori economico - sociali cum sunt: crizele ec[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Forme si fonduri de protectie a oamenilor si bunurilor impotriva calamitatilor naturale

Existenta si evolutia omului nu pot fi gandite fara riscuri, iar singura noastra sansa este aceea de a constientiza in mod realist riscurile la care suntem supusi, de a incerca o evaluare cat mai adecvata a lor si de a identifica cele mai optime metode de a controla aceste riscuri.

Unele efecte negative pot fi provocate si de anumiti factori economico - sociali cum sunt: crizele economice, inflatia, somajul, conjunctura internationala, conflictele dintre state, etc. In vederea suportarii mai usor a primejdiilor care pot sa apara, oamenii au inteles ca numai comunitatea de interese ii pot apara, cunoscut fiind faptul ca "unitatea creaza puterea".

Asigurarile s-au nascut din nevoia imperioasa de protectie a omului si a avutului sau agonisit cu truda, impotriva fortelor distructive ale naturii, accidentelor si bolilor, din nevoia constituirii unor mijloace de existenta in conditiile pierderii sau reducerii capacitatii de munca in urma accidentelor, bolilor, sau atingerii unor anumite varste. Dezvoltarea societatii a insemnat o continua stradanie a omului in gasirea celor mai bune solutii de rezolvare a acestor probleme.

In organizarea si apararea vietii lor ca si in procesul producerii bunurilor materiale si desfasurarea altor activitati, oamenii se afla in continua lupta cu unele fenomene ale naturii care pot impiedica desfasurarea normala a activitatii umane. Diferite fenomene imprevizibile si distructive ale naturii au avut si mai exercita inca influente daunatoare asupra valorilor materiale si chiar spirituale create de munca oamenilor.

Se intreprind masuri pentru combaterea efectelor distructive ale calamitatilor naturii si ale accidentelor prin: stingerea si impiedicarea extinderii incendiilor, demolarea unor cladiri pentru a nu permite extinderea incendiilor, protejarea localitatilor si a obiectivelor industriale, a asezamintelor social-culturale in cazuri de inundatii, saparea de santuri pentru scurgerea apei, aplicarea de tratamente curative, localizarea epizootiilor, lichidarea focarelor epizootice etc. Toate aceste masuri concretizeaza lupta omului pentru a-si conserva bunurile, a-si micsora suferintele.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.