Formarea portofoliului de investitii si metode de combatere a riscului.

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.85

nivel: Facultate

Portofoliul de crestere a veniturilor se formeaza pentru evitarea posibililor pierderi pe piata hartii de valoare atat ca scaderea valorii de piata, cat si dividende si dobanzi joase. O parte a activelor financiare, componente ale portofoliului respectiv genereaza cresterea valorii capitalului investit, alta parte sint purtatoare de dividende si dobanzi inalte. Pierderea unei parti se compenseaza [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Formarea portofoliului de investitii si metode de combatere a riscului.

Portofoliul de crestere a veniturilor se formeaza pentru evitarea posibililor pierderi pe piata hartii de valoare atat ca scaderea valorii de piata, cat si dividende si dobanzi joase. O parte a activelor financiare, componente ale portofoliului respectiv genereaza cresterea valorii capitalului investit, alta parte sint purtatoare de dividende si dobanzi inalte. Pierderea unei parti se compenseaza cu castigul celeilalte.

Portofoliile pot fi clasificate din punct de vedere a lichiditatii, impunerii fiscale, apartenenta ramurala - regionala.Lichiditatea ca proprietate investitionala a portofoliului inseamna posibilitatea transformarii rapide a portofoliului in lichiditati fara modificarea valorii lui. Din acest punct de vedere, cele mai lichide sunt portofoliile petei monetare.Portofoliul petei monetare are ca scop integritatea capitalului. In componenta portofoliului se includ mijloace banesti sau active usor realizabile.

De mentionat ca una din regulile "de aur" a lucrului cu hartii de valoare spune "nu trebuie investite toate disponibilitatile in hartii de valoare - este necesara mentinerea unei rezerve de mijloace banesti pentru hotararea problemelor investitionale neprevazute".
O lichiditate inalta poseda si portofoliul investitiilor pe termen scurt. Ele sunt formate din hartii de valoare pe termen scurt si alte instrumente ale pietei monetare.

Portofoliul hartiilor de valoare neimpozabile contin in general, obligatiuni de stat pe termen lung si presupun pastrarea capitalului cu un grad inalt de lichiditate, permitand obtinerea celor mai mari venituri, care, de regula, nu se impoziteaza. Totodata aceasta nu genereaza deficitul bugetar, asa cum avutia nationala se plaseaza in aceste obligatiuni. De aceea hartii de valoare de stat sunt cele mai sigure deoarece se considera ca statul nu poate da faliment.
Portofolii formate din hartii de valoare ale diferitor ramuri industriale se compun in baza hartiilor de valoare emise de intreprinderi din diferite sectoare industriale, legate tehnologic.

Din punct de vedere al scopului investitiei, in componenta portofoliilor hartiilor de valoare se includ hartii de valoare care corespund scopului propus, de exemplu portofoliile convertibile, formate din actiuni si obligatiuni convertibile si priveligiate, ce pot fi schimbate pe un numar determinat de actiuni simple la un pret determinat la un anumit moment dat. La acest tip de portofoliu incadram portofoliile de investitii pe termen mediu si lung cu venit fix.

De asemenea se evidentiaza portofoliile hartiilor de valoare formate in functie de apartenenta regionala a emitentilor si de asemenea hartii de valoare care sunt incluse in ele. La acest tip de portofolii se refera portofoliile hartiilor de valoare ale anumitor tari, hartii de valoare regionale si de asemenea hartii de valoare straine.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.