Formarea identitatii profesionale a jurnalistilor

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.80

nivel: Facultate

Potrivit COR, ocupatia este: activitatea utila conducatoare de venit (in bani sau in natura), pe care o persoana o desfasoara in mod obisnuit, intr-o unitate economico-sociala si care constituie pentru acesta sursa de existenta. Cu alte cuvinte, este proprie persoanelor active, care practica o activitate recunoscuta de societate ca fiind utila pentru persoana care desfasoara activitatea, dar si pe[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Formarea identitatii profesionale a jurnalistilor

Potrivit COR, ocupatia este: activitatea utila conducatoare de venit (in bani sau in natura), pe care o persoana o desfasoara in mod obisnuit, intr-o unitate economico-sociala si care constituie pentru acesta sursa de existenta. Cu alte cuvinte, este proprie persoanelor active, care practica o activitate recunoscuta de societate ca fiind utila pentru persoana care desfasoara activitatea, dar si pentru ceilalti membri ai societatii.Ocupatia poate fi exprimata prin functia, meseriasau profesia exercitata de o persoana.

Functia este activitatea desfasurata de o persoana intr-o ierarhie functionala, de executie sau conducere.
Meseria este complexul de cunostinte obtinute prin scolarizare si prin practica, necesare pentru executarea anumitor operatii de transformare si prelucrare a obiectelor muncii sau pentru prestarea anumitor servicii.Profesia este specialitatea sau calificarea obtinuta in mod obligatoriu prin studii.Clasificarea ocupatiilor din Romania face diferenta intre studii medii si superioare.

Pe langa clasificarea ocupatiilor din Romania, Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor lucreaza in prezent la descrierea standardelor ocupationale.Standardele ocupationale definesc, in termeni de competenta, cerintele necesare realizarii eficiente a activitatilor intr-o ocupatie. Deocamdata, foarte multe ocupatii din Romania sunt descrise doar prin titulaturi, dar nu beneficiaza si de o descriere standardizata (suportul oferit de standardul ocupational).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.