Fonduri structurale pentru Romania

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Politica de coeziune are la dispozitie mai multe instrumente, numite si instrumente structurale. Instrumentele structurale denumesc fondurile structurale si fondul de coeziune luate in ansamblu.
Fondurile europene care se aloca Romaniei in perioada 2007-2013 sunt de peste 30 de miliarde de euro. Politica de Coeziune Economica si Sociala a Uniunii Europene are ca scop, pe de o parte, reducer[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Fonduri structurale pentru Romania

Politica de coeziune are la dispozitie mai multe instrumente, numite si instrumente structurale. Instrumentele structurale denumesc fondurile structurale si fondul de coeziune luate in ansamblu.
Fondurile europene care se aloca Romaniei in perioada 2007-2013 sunt de peste 30 de miliarde de euro. Politica de Coeziune Economica si Sociala a Uniunii Europene are ca scop, pe de o parte, reducerea disparitatilor de dezvoltare intre diversele regiuni, iar pe de alta parte, stoparea declinului economic al regiunilor foarte defavorizate, inclusiv al zonelor rurale.

In acest sens, pentru perioada de programare 2007-2013, la nivel european au fost stabilite trei obiective: obiectivul "Convergenta", obiectivul "Competitivitate regionala si ocuparea fortei de munca" si obiectivul "Cooperare teritoriala" .Instrumentele de finantare ale acestei politici sunt denumite generic Fonduri Structurale si de Coeziune (FSC). In termeni financiari, aceste instrumente reprezinta al doilea procent ca marime alocat din bugetul Uniunii Europene destinat politicilor europene.

iecare instrument structural are o destinatie specifica. Reducerea disparitatilor in dezvoltarea economica a comunitatilor locale din statele membre ale Uniunii Europene constituie o prioritate a politicii U.E. Tratatul de la Maastricht prevede ca "un obiect fundamental al Comunitatii Europene il constituie reducerea decalajelor intre nivelurile de dezvoltare ale diferitelor regiuni, precum si a ramanerii in urma a zonelor defavorizate" . In acest sens, U.E. a creat un sistem institutionalizat si instrumentele de realizare a acestui obiectiv, respectiv fondurile structurale si de coeziune economica si sociala:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.