Fondul Monetar International

3x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 9.88

nivel: Facultate

Aceasta pp un acord sau aranjament de confirmare ce consta intr-un credit a carui posibilitate de utilizare a fost in prealabil dezbatuta intre FMI si tara membra. Cnf acestuia tara respectiva are posibilitatea de a efectua timp de o perioada ptr un anumit nivel o tragere asupra FMI cnf unor conditii prestabilite . Aceasta tehnica este cunoscuta sub den de asigurari de tragere. Un acord de confirm[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Fondul Monetar International

Aceasta pp un acord sau aranjament de confirmare ce consta intr-un credit a carui posibilitate de utilizare a fost in prealabil dezbatuta intre FMI si tara membra. Cnf acestuia tara respectiva are posibilitatea de a efectua timp de o perioada ptr un anumit nivel o tragere asupra FMI cnf unor conditii prestabilite . Aceasta tehnica este cunoscuta sub den de asigurari de tragere. Un acord de confirmare se prezinta sub forma a 2 doc intr-o serie de clauze standard care indica scopul , durata, nivelul, obligatiile debitorului, iar al doilea reprez o scrisoare de intentie (un memorandum) semnat de guvernatorul bancii centrale sau ministrul de finante al tarii solicitante si cuprinde politica ec si fin care se angajeaza tara respectiva.

FMI subordoneaza incheierea unui acord de confirmare de realizare a unui plan de redresare economica.Cond in care pot fi efectuate tragerile difera in fct de faptul daca acestea se situiaza in transa de rezerva sau in cea de credit .Atunci cand acestea sunt situate in transa de rezerva acestea sunt automate . Aceasta transa de rezerva poate fi sporita in fct de nivelul tragerilor efectuata in moneda statului respectiv de catre tarile terte.

Aceasta se numeste supratransa de rezerva.Transele de credit sunt tragerile care au ca efect cresterea disponibilitatilor FMI in moneda nat a tarii debitoare peste niv cotei sale (75%) din octa de participare .Aceste transe de credit sunt in nr de 4.In principiu acestea nu trebuie sa determ cresterea disp FMi in moneda tarii debitoare peste niv de 200%.
(ex: cota de participare 100 000 000 DST din care - 25% transa de rezerva - (aceasta se primeste automat) si 75% X2 (ptr a ajunde la cota de 200)
Rezulatand 25 000 000 + 75 000 000 X2= 175 000 000)
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.