Folosirea listei de control pentru etapa de analiza a raportului

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.95

nivel: Facultate

Pasul 4. Daca raspunsul la intrebarea din lista de control, in coloana 3, este "neadecvat" se vor nota in coloana 4 natura informatiilor care se cer suplimentar si, eventual, sugestii despre sursa si modul de obtinere a acestor informatii.
La sfarsitul fiecarei sectiuni a listei de control utilizatorul poate completa lista cu anumite tipuri de informatii neincluse initial, in cazul in care[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Folosirea listei de control pentru etapa de analiza a raportului

Pasul 4. Daca raspunsul la intrebarea din lista de control, in coloana 3, este "neadecvat" se vor nota in coloana 4 natura informatiilor care se cer suplimentar si, eventual, sugestii despre sursa si modul de obtinere a acestor informatii.
La sfarsitul fiecarei sectiuni a listei de control utilizatorul poate completa lista cu anumite tipuri de informatii neincluse initial, in cazul in care considera ca acestea sunt relevante pentru anumite caracteristici ale proiectului.

6.5.3.3. Aprecierea mai detaliata a calitatii raportului la studiul de evaluare
O astfel de apreciere poate fi necesara la compararea rapoartelor la studiile de evaluare a impactului, realizate pentru un numar mai mare de proiecte, in urmatoarele scopuri:
- pentru a se vedea care dintre cerinte au fost indeplinite in mod satisfacator si care nu;
- pentru a se vedea care a fost calitatea informatiilor in evaluarile de impact pentru anumite tipuri de proiecte;
- pentru a se vedea cum a evoluat calitatea acestor informatii in timp.

In acest caz se foloseste tot lista de control prezentata in tabelul de mai jos, iar pasii parcursi sunt identici cu cei prezentati la pct. 6.5.1.1., cu exceptia pasului 3, care se modifica in felul urmator.Pentru inscrierea aprecierii in coloana 3, in locul calificativelor "adecvat"/"neadecvat" utilizatorul va folosi un sistem de gradare, de exemplu:
A. informatii complete, fara lipsuri sau puncte slabe;
B. informatii bune, cu foarte mici puncte slabe, care nu sunt importante pentru decident;
C. informatii adecvate, cu unele lipsuri sau puncte slabe, care nu sunt vitale pentru procesul de decizie;
D. informatii slabe, cu lipsuri sau puncte slabe, care pot influenta nefavorabil procesul de decizie, dar pot fi completate cu putin efort;

E. informatii foarte slabe, cu mari lipsuri si puncte slabe, care pot intarzia procesul de decizie si necesita efort considerabil pentru a fi completate.
Aprecierea poate fi completata cu un pas final pentru a formula o apreciere de ansamblu a raportului la studiul de evaluare a impactului. Pentru acest scop lista de control cuprinde o sectiune finala. Utilizatorul va da o nota pentru calitatea informatiilor din fiecare sectiune, iar pe baza acestora va calcula nota finala a intregului raport la studiul de evaluare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.